Review – ENDORFY Supremo FM5 Gold 1000W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 17 May, 2023.

Concluzii

 

La fel ca si in cazul AIO-ului Navis F360 ARGB, ENDORFY au adus un aer proaspat si in domeniul surselor de alimentare, electronica SAMA folosita obtinand o performanta ridicata la toate capitolele, reusind totodata sa fie compacta ca dimensiuni si sa nu genereze prea multa caldura. Asta se traduce intr-o sursa performanta si silentioasa, folosind mai putine componente, ceea ce se traduce la randul sau si intr-un cost de productie mai mic. Asta inseamna ca la un pret de comercializare de aproximativ 750 lei in magazinele din Romania si avand o garantie de 7 ani, ENDORFY Supremo FM5 Gold 1000W se lauda cu un raport pret / performanta atragator.

Daca punem la socoteala si faptul ca Supremo FM5 Gold 1000W a dovedit in testele noastra o silentiozitate iesita din comun, pot spune ca R&D-ul celor de la Endorfy a dat lovitura reusind 2 colaborari inteligente: una cu Synergy Cooling pentru ventilatorul Fluctus, iar cealalta cu SAMA pentru electronica folosita pe platforma Cooling ANP920 implementata de gama FM5. Pe mine unul m-a impresionat controlul foarte strict al tensiunilor de iesire, FM5 obtinand intre 0.4% si 0.6% pe toate rail-urile, ceea ce am mai vazut pan aacum doar la modelele de top de la Seasonic, Corsair sau be quiet!.

Mai mult decat atat, graficul de eficienta nu are o cadere atunci cand depasim 50%, ci mai degraba se mentine la acelasi nivel pana la 100% incarcare (aproximativ 92% eficienta), ceea ce imi sugereaza o platforma capabila de puteri mai mari, certificata pentru o putere mai mica. Dovada acestei afirmatii o putem observa si in rezultatele de eficienta pe care le-am masurat la 20% incarcare unde abia am atins pragul minim de 90% necesar certificarii 80PLUS Gold, prin urmare rezultatele obtinute ma fac sa cred ca avem de-a face cu o sursa de 1100 – 1200W, comercializata la 1000W pentru a obtine performante foarte bune pe partea de stabilitate a tensiunilor, dar si pe partea de silentiozitate, ceea ce se si intampla.

Singurul lucru de care pot sa spun ca sunt nemultumit este neincluderea unul cablu 12VHPWR, care consider ca este o necesitate pentru o sursa lansata in anul 2023. Bine, nu avem compatibilitate cu ATX 3.0, desi la cum s-a comportat in teste nu cred ca ar fi fost o problema, insa includerea unul cablu 12VHPWR ar fi reprezentat un dezavantaj fata de ceilalti competitori de pe piata. Totusi, cred ca ENDORFY pot include pe viitor un astfel de cablu in pachet, sau chiar il pot oferi retroactiv clientilor care au achizitionat aceste surse. Sursa are un comportament prea bun pentru a nu fi luata in considerare si pentru sisteme high-end echipate cu placi video GeForce RTX din seria 4000, prin urmare mingea este acum in terenul celor de la ENDORFY.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: