Review – ENDORFY Supremo FM5 Gold 1000W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 17 May, 2023.

Analiza interioara

 

Ventilatorul folosit este unul proprietar Fluctus, dezvoltat in colaborare cu Synergy Cooling, fiind certificat pentru o turatie maxima de 1400 rpm si un consum de 0.15A. Acesta e un ventilator de 120mm ce poate cobora pana la o turatie minima de 600 rpm, avand un lagar pe lichid (FDB) si un timp minim garantat de functionare (MTBF) de 100.000 ore.

 

 

Platforma folosita in cazul de fata este Cooling ANP920, proiectata de ENDORFY impreuna cu SAMA, cel din urma fiind si producatorul efectiv. Asa cum era normal pentru o sursa certificata 80PLUS Gold, pentru a creste eficienta si stabilitatea tensiunilor Supremo FM5 Gold 1000W are rail-urile de 3.3v si 5v derivate din rail-ul de 12v (tehnologie DC-DC). Cele 2 VRM-uri sunt amplasate pe un singur PCB situat vertical pe PCB-ul principal, paralel cu PCB-ul din spate, care contine si conectorii modulari.

Capacitorul din primar vine de la firma japoneza Nichicon, este din seria GL certificata pentru functionare la 105 grade C, avand o capacitate de 820uF la 400V (o capacitate destul de mica pentru o sursa de 1000W). In secundar avem electrolitici Nichicon din seria HD + polimerici FPCAP, o alegere excelenta din punctul meu de vedere.

Filtrul de intrare incepe de pe mufa IEC cu 2 capacitori tip Y, o bobina rejectie mod comun si un capacitor tip X (cu circuit de descarcare), continuand pe PCB cu o siguranta fuzibila, 2 capacitori tip Y, 1 capacitor tip X si inca o bobina rejectie mod comun (CM). Pentru protectia la supracurent avem in etajul de filtrare si un releu impreuna cu un termistor NTC, prin urmare stam destul de bine la acest capitol.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: