Review – Fractal Design Ion Gold 850W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 18 August, 2021.

Fractal Design Ion Gold 850W

 

Acum aproape 2 ani va povesteam despre seria de surse Ion+ a celor de la Fractal Design, care folosea o platforma moderna de la High Power impresionand cu eficienta 80Plus Platinum, cablurile siliconate cat si cu un ripple de maximum 15mV. Pentru ca era nevoie de un model mai accesibil, a fost anuntata pe piata seria Ion Gold care este bazata pe aceeasi platforma High Power (SirFa), cu cateva modificari de componente pentru a putea reduce pretul. Aceste modificari s-au simtit in cazul eficientei, sursa devenind 80Plus Gold in loc de Platinum, iar ripple-ul nu se mai incadreaza acum in limita de 15mV.

Gama Fractal Design Ion Gold insumeaza 4 modele incepand cu mezinul de 550W si incheind cu subiectul articolului nostru de astazii, care ofera 850W. Toate modelele seriei vin cu conectivitate full modulara, 7 ani garantie si doar 150mm adancime. Silentiozitatea este asigurata de ventilatorul FDB cu dimensiunea de 140mm, insa e bine de stiut ca Ion Gold nu are un mod semi-pasiv de functionare precum Ion+, asta fiind inca o schimbare menita sa coboare pretul.

Ca tot am ajuns la acest capitol, Fractal Design Ion Gold 850W se poate gasi deja in stoc la un pret de sub 600lei. Suna foarte bine pentru o sursa de 850W, insa trebuie sa vedem ce penalizare de performanta avem dupa modificarile facute in interior si daca merita, concurenta fiind destul de acerba in acest segment. Haideti asadar mai departe sa vedem cum se prezinta noua serie Ion Gold.

 

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – Fractal Design Ion Gold 850W

Lasa-ne un comentariu: