Review – Fractal ION SFX 500G

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 23 October, 2019.

Analiza interioara

 

Ventilatorul slim de 120mm din interiorul lui ION SFX 500G este produs de Globe Fan si are un lagar FDB, modelul exact fiind S1201512HB. Sursa fiind formatul lung SFX-L, Fractal a putut opta pentru un ventilator de 120mm ceea ce face ca sursa sa functioneze semi-pasiv (complet pasiv pana spre 50% si silentioasa in rest).

 

 

Asa cum mentionam mai devreme, electronica prezenta in seria ION SFX Gold este produsa de Seasonic, fiind aceeasi platforma ca si in cazul lui Focus Gold SGX-650. Pentru rail-urile minore (+3.3v si +5v) foloseste convertoare DC-DC – tehnologie utilizata pentru marirea eficientei de majoritatea surselor moderne – amplasate pe un PCB separat, situat vertical aproape de PCB-ul cu conectori modulari.

Asa cum era de asteptat, filtrarea EMI este realizata ca la carte: 4 condensatori de tip Y, 2 de tip X, doua bobine si un varistor (MOV) pentru protectia la cresteri abrupte de tensiune (surge). Desi este inghesuiala mare pe partea de filtrare putem vedea acolo si o bobina de ferita amplasata pe fir, cert e ca Fractal nu au facut rabat la acest capitol.

Toti condensatorii electrolitici si polimerici folositi sunt de productie japoneza si sunt certificati pentru o temperatura de 105 oC, in primar fiind utilizati un condensator Nippon Chemi-Con KMW de 390uF / 400V – in timp ce in secundar avem majoritar electrolitici Nippon Chemi-Con cat si polimerici de la Nichicon (FP-CAP). Calitatea condensatorilor folositi garanteaza o durata de viata mare, acesta fiind si unul din motivele pentru care avem 10 ani de garantie oferiti de Fractal.

 

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – Fractal ION SFX 500G

Lasa-ne un comentariu: