Review – FSP Hydro GT PRO 1000W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 18 April, 2023.

Analiza interioara

 

Ventilatorul de 120mm este un model fiabil, fabricat de Yate Loon, mai precis D12BH-12, echipat cu lagar rulmenti si o turatie maxima de 2300 rpm. Fan controller-ul este destul de relaxat atunci cand vine vorba de sarcini normale, modul de operare semi-pasiv mentinand ventilatorul oprit pana la o incarcare de 40%. Sursa este una silentioasa in sarcini normale, insa atunci cand situatia o cere ventilatorul accelereaza destul de mult, lagarul pe rulmenti facandu-l sa aiba un zgomot de motor semnificativ mai pronuntat decat modelul Protechnic FDB folosit pe Hydro G PRO.

 

 

Platforma folosita in cazul lui FSP Hydro GT PRO 1000W este in mare masura la fel cu ceea ce am vazut in cazul lui Hydro G PRO 1000W. Puntea de diode din primar este dublata pentru a putea rula ceva mai mult in mod fanless. Asa cum era normal pentru o sursa certificata 80PLUS Gold, pentru a creste eficienta si stabilitatea tensiunilor, FSP Hydro GT PRO 1000W are rail-urile de 3.3v si 5v derivate din rail-ul de 12v (tehnologie DC-DC). Cele 2 VRM-uri sunt amplasate vertical pe PCB-ul principal, paralele cu unul dintre panourile laterale.

Calitatea componentelor si a PCB-ului este foarte ridicata, o atentie deosebita s-a acordat MOSFetilor principali care sunt pozitionati pe spatele PCB-ului si transfera mare parte din caldura degajata catre carcasa de metal a sursei. Referitor la calitatea constructiei PCB-ul arata destul de bine, o imbunatatire evidenta fata de exemplarul nostru timpuriu de Hydro G PRO care parea modificata dupa iesirea de pe banda de productie.

Capacitorul din primar vine de la firma japoneza TK (Toshin Kogyo), este din seria LGWA certificata pentru functionare la 105 grade C, avand o capacitate de 680uF la 450V. In secundar avem electrolitici Nippon Chemicon din seria KZE si KZH + polimerici impreuna cu cativa Rubycon ZLJ rataciti. Filtrul de intrare incepe de pe mufa IEC cu 2 capacitori tip Y si un capacitor tip X (cu circuit de descarcare), continuand pe PCB cu o siguranta fuzibila, un varistor (MOV), 2 capacitori tip Y, 1 capacitor tip X si 2 bobine rejectie mod comun (CM). Pentru protectia la supracurent avem in etajul de filtrare si un releu impreuna cu un termistor NTC, prin urmare stam destul de bine la acest capitol.

 

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – FSP Hydro GT PRO 1000W

  1. Cristi a scris pe:

    Puteti testa si modelul de sursa Seasonic G12 GM-850? Este printre cele mai ieftine certificate 80+ Gold

Lasa-ne un comentariu: