Review – Seasonic Prime TX-1000 1000W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 17 November, 2021.

Analiza interioara

 

Ventilatorul de 135mm folosit de Seasonic in seria Prime este bazat pe un lagar Fluid Dynamic Bearing, fiind fabricat de Hong Hua. Tinand cont de de cat de rece este sursa si de modul in care este setat controllerul de turatie, nici nu conteaza prea mult ce ventilator foloseste, pentru ca oricum nu il veti vedea invartindu-se prea des, indiferent de incarcare.

 

 

Asa cum am spus si mai devreme, electronica prezenta in Prime TX-1000 este fabricata in-house de Seasonic si are foarte putine modificari fata de modelul initial pe care l-am analizat acum mai bine de 5 ani. Pentru rail-urile minore (+3.3v si +5v) foloseste convertoare DC-DC – tehnologie utilizata pentru marirea eficientei de majoritatea surselor moderne – amplasate pe un PCB separat, pozitionat perpendicular pe PCB-ul principal.

Asa cum era de asteptat, filtrarea EMI este facuta asa cum trebuie: doi condensatori de tip Y si unul de tip X direct pe mufa IEC, continuat cu 4 capacitori Y, un capacitor de tip X, doua bobine si un varistor pentru protectia la cresteri abrupte de tensiune (surge) montate direct pe PCB.

Toti condensatorii electrolitici si polimerici folositi sunt de productie japoneza si sunt certificati pentru o temperatura de 105 oC, in primar fiind utilizate doua bucati Nichicon 820uF / 400V (seria GL) si 470uF / 400V (seria GG) – destul de generos pentru o sursa de 1000W – in timp ce in secundar avem electrolitici de la Nichicon (seria HD), Nippon Chemicon (seria KZH), Rubycon, cat si polimerici FPCAP de la Nichicon. Calitatea capacitorilor folositi garanteaza o durata de viata mare, cel mai probabil peste cei 12 ani de garantie oferiti de Seasonic.

 

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – Seasonic Prime TX-1000 1000W

  1. Bogdan a scris pe:

    Salut, cand aveti timp modificati al-2-lea rand “EPS / ATX12V 2 2 + 2 650mm” cu 4+4 mefele la CPU.

Lasa-ne un comentariu: