Review – Seasonic Prime TX-1000 1000W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 17 November, 2021.

Concluzii

 

Cu un pret de aproximativ 1500 lei, Seasonic Prime TX-1000 1000W confirma regula care se aplica in orice domeniu, si anume faptul ca exclusivitatea si performanta vin cu un pret. Sursa testata astazi are tot ce v-ati putea dori: 12 ani garantie (2 ani in plus fata de garantia de 10 ani oferita acum 5 ani, cand s-a lansat seria Prime), cea mai inalta eficienta de pe piata (80PLUS Titanium), performanta de top cu ripple sub 8mv si voltaje stabile, silentiozitate la cel mai inalt, nivel datorita functionarii fanless in conditii de utilizare normale (de regula sub 400 – 450W) si conectivitate full modulara, cu cabluri din belsug in pachet.

Zgomotul tensiunilor a fost mai mic decat cel declarat de Seasonic, acesta ajungand cu greu la 8mV, ceea ce reprezinta o valoare excelenta, insa rezerva de putere care era setata in mod traditional la 30% a fost redusa la numai 7.5%, ceea ce este un pic dezamagitor. Protectiile OPP si OCP sunt setate mai sus, insa oscilatia tensiunilor nu mi-a permis sa efectuez testarea mai sus. Desigur, nu cumparam rezerva de putere, insa ar fi fost imbucurator sa avem un spatiu mai mare de manevra.

Noile surse ce fac parte din rebrand-ul OneSeasonic vin cu imbunatatiri in ceea ce priveste partea estetica, numarul cablurilor, bundle-ul oferit dar si o garantie suplimentara de 2 ani (de la 10 ani garantie, Seasonic ofera acum 12 ani garantie). Chiar daca am remarcar mici deviatii in timpul testelor, Seasonic Prime TX-1000 este una dintre cele mai performante surse testate vreodata de mine si cu siguranta cea mai eficienta (peste 92% eficienta la 10% incarcare este de-a dreptul fenomenal).

Personal consider ca micile probleme semnalate ar trebui remediate, pentru ca raportul pret / performanta sa incline si mai mult balanta in favoarea Seasonic, pentru ca momentan nu as putea spune ca TX-1000 este sursa perfecta din toate punctele de vedere. Si cunoscand experienta producatorului, stiu ca poate fi.

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – Seasonic Prime TX-1000 1000W

  1. Bogdan a scris pe:

    Salut, cand aveti timp modificati al-2-lea rand “EPS / ATX12V 2 2 + 2 650mm” cu 4+4 mefele la CPU.

Lasa-ne un comentariu: