Review – Seasonic PRIME TX-1600

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, Featured Articles, in 1 September, 2022.

Analiza interioara

 

Ventilatorul de 135mm folosit de Seasonic in seria PRIME este bazat pe un lagar Fluid Dynamic Bearing, fiind fabricat de Hong Hua. Tinand cont cat de eficienta este sursa si de modul in care este setat controllerul de turatie, nici nu conteaza prea mult ce ventilator foloseste, pentru ca oricum nu il veti vedea invartindu-se prea des, indiferent de incarcare.

 

 

Asa cum era de asteptat, electronica prezenta in PRIME TX-1600 este fabricata in-house de Seasonic si este lucrata ca la carte. Pentru rail-urile minore (+3.3v si +5v) foloseste convertoare DC-DC – tehnologie utilizata pentru marirea eficientei de majoritatea surselor moderne – amplasate pe un PCB separat, pozitionat perpendicular pe PCB-ul principal.

Filtrarea EMI este facuta ca la carte, incluzand si un varistor pentru protectia la cresteri abrupte de tensiune (surge), intreg etajul de filtrare fiind ecranat de restul sursei (lucru rar intalnit in cazul surselor consumer). Lucratura si alegerea componentelor sunt la cel mai inalt nivel, asa cum era si de asteptat pentru o sursa certificata 80PLUS Titanium.

Toti condensatorii electrolitici si polimerici folositi sunt de productie japoneza si sunt certificati pentru o temperatura de 105 oC, in primar fiind utilizate 3 bucati Nippon Chemicon 820uF / 420V (seria KHE) – considerat supradimensionat chiar si pentru o sursa de 1600W – in timp ce in secundar avem electrolitici de la Nippon Chemicon (seria W) cat si polimerici de la acelasi producator. Calitatea capacitorilor folositi garanteaza o durata de viata mare, cel mai probabil peste cei 12 ani de garantie oferiti de Seasonic.

 

 

Comentarii

5 comentarii la: Review – Seasonic PRIME TX-1600

  1. sorin a scris pe:

    Pagina 3, primul paragraf,a doua fraza: Tinand cont cat de eficienta este sursa…

  2. Fekete Tibor a scris pe:

    1. Sursa nu este ATX 3.0, dar daca ar fi incarcata pana in 1000W respecta acele standarde, corect?
    2. “conectorul 12VHPWR este certificat pentru 450W, cablul si conectorul in sine fiind certificat pentru 600W”
    Deci cablul in sine este certificat pentru 600W, iar 450 W se refera la mufa de de pe sursa, sau doar cand e incarcata pana in 1000W?

    Exista discutii pe internet despre seria 4000 de la NVidia ca ar trebui totusi sursa 3.0, s-ar fi intamplat chipurile ca au puscat placile video noi cu surse care nu sunt ATX 3.0…

  3. Adrian a scris pe:

    Salut, in testele facute de voi au fost cazuri in care sursa sa se autoinchida?
    Sunt multi utilizatori care au intampinat aceasta problema fix cu acest model de sursa.

  4. Nu am intampinat nici-un fel de problema cu exemplarul nostru care de altfel este folosita si pe platforma de test. Oricum, noile modele ATX 3.0 au ceva optimizari si prin urmare daca a existat vreo problema atunci aceasta a fost rezolvata.

  5. matose Post author a scris pe:

    @Fekete Tibor:

    1. Corect, asa este. Intre timp au aparut si modelele ATX 3.0 care pot suporta acest standard pana la puterea nominala
    2. certificarea de 450W pentru cablu 12VHPWR pe modelul non-ATX 3.0 este pentru a respecta standardele ATX 3.0 atunci cand sursa este incarcata pana in 1000W

Lasa-ne un comentariu: