Review – Seasonic PRIME TX-1600

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, Featured Articles, in 1 September, 2022.

Concluzii

 

Cu un pret de aproximativ 2300 lei, Seasonic PRIME TX-1600 confirma regula care se aplica in orice domeniu, si anume faptul ca tehnologia, performanta si inovatia vin cu un pret. Sursa testata astazi are tot ce v-ati putea dori: 12 ani garantie, cea mai inalta eficienta de pe piata (80PLUS Titanium), performanta de top cu ripple sub 6mv si voltaje stabile, silentiozitate la cel mai inalt nivel datorita functionarii fanless in conditii de utilizare normale (de regula sub 500 – 600W in cazul sursei testate astazi) si conectivitate full modulara, cu cabluri din belsug in pachet.

Zgomotul tensiunilor a fost mai mic decat cel declarat de Seasonic, acesta ajungand cu greu la 7mV in scenariul de Overload, ceea ce reprezinta o valoare excelenta, rezerva de putere este si ea de 35 – 40% insa astazi am testat pana la 20%, care se traduce in 1920W. Desi o sa vedem cu siguranta surse certificate ATX 3.0, imi vine greu sa cred ca vezi putea alcatui vreo configuratie in momentul actual (chiar si dupa lansarea placilor RTX din seria 4000) care sa-i puna probleme sursei PRIME TX-1600, pentru ca aceasta intra la categoria “tanc”.

Daca mining-ul pe placi video consumer mai avea sens sau daca overclocking-ul pe configuratii cu mai multe placi video mai era posibil, Seasonic PRIME TX-1600 ar fi fost sursa perfecta pentru asa ceva. Asta spune multe despre capabilitatile acestei surse, reusind sincer sa ma impresioneze, iar acest lucru nu este deloc usor. Pretul nu este mic, insa nici nu avea cum sa fie, pentru ca aceasta platforma este in lucru de ceva timp si este total diferita fata de ceea ce am vazut in cazul PRIME TX-1000, aceasta din urma fiind bazata pe platforma lansata acum mai bine de 5 ani. Era momentul ca Seasonic sa vina cu o platforma high-end noua in adevaratul sens al cuvantului, modelele PRIME TX-1300 si TX-1600 pe care l-am putut testa azi lasandu-se destul de mult, cea mai puternica sursa pana recent fiind PRIME PX-1300 ( eficienta Platinum), in timp ce TX-1000 era cea mai puternica sursa cu certificare Titanium. Insa de astazi putem spune cu adevarat: “Regele a murit! Traiasca Regele!”.

 

 

Comentarii

5 comentarii la: Review – Seasonic PRIME TX-1600

 1. sorin a scris pe:

  Pagina 3, primul paragraf,a doua fraza: Tinand cont cat de eficienta este sursa…

 2. Fekete Tibor a scris pe:

  1. Sursa nu este ATX 3.0, dar daca ar fi incarcata pana in 1000W respecta acele standarde, corect?
  2. “conectorul 12VHPWR este certificat pentru 450W, cablul si conectorul in sine fiind certificat pentru 600W”
  Deci cablul in sine este certificat pentru 600W, iar 450 W se refera la mufa de de pe sursa, sau doar cand e incarcata pana in 1000W?

  Exista discutii pe internet despre seria 4000 de la NVidia ca ar trebui totusi sursa 3.0, s-ar fi intamplat chipurile ca au puscat placile video noi cu surse care nu sunt ATX 3.0…

 3. Adrian a scris pe:

  Salut, in testele facute de voi au fost cazuri in care sursa sa se autoinchida?
  Sunt multi utilizatori care au intampinat aceasta problema fix cu acest model de sursa.

 4. Nu am intampinat nici-un fel de problema cu exemplarul nostru care de altfel este folosita si pe platforma de test. Oricum, noile modele ATX 3.0 au ceva optimizari si prin urmare daca a existat vreo problema atunci aceasta a fost rezolvata.

 5. matose Post author a scris pe:

  @Fekete Tibor:

  1. Corect, asa este. Intre timp au aparut si modelele ATX 3.0 care pot suporta acest standard pana la puterea nominala
  2. certificarea de 450W pentru cablu 12VHPWR pe modelul non-ATX 3.0 este pentru a respecta standardele ATX 3.0 atunci cand sursa este incarcata pana in 1000W

Lasa-ne un comentariu: