Review – Segotep GP750G 650W

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 3 May, 2021.

Analiza interioara

 

Ventilatorul de 120mm din interiorul lui GP750G este un model cu turatie redusa fabricat de DWPH, modelul exact fiind EFS-12E12L. Desi sursa nu are un mod semi-pasiv de functionare, nu putem spune ca i-am simti lipsa. Eficienta ridicata i-a permis producatorului sa seteze o turatie mica pentru ventilator, aceasta mentinandu-se chiar si cand depasim cei 650W de pe eticheta. O sursa destul de silentioasa, cu alte cuvinte.

 

 

Asa cum ne asteptam, platforma folosita este proprietara Segotep. Ca in cazul oricarei surse cu eficienta ridicata, pentru a creste eficienta si stabilitatea tensiunilor, GP750G are rail-urile de 3.3v si 5v derivate din rail-ul de 12v (tehnologie DC-DC). Cele 2 VRM-uri sunt situate pe un PCB pozitionat vertical intre condensatorii de filtraj din secundar si firele fixate in PCB.

Etajul de filtrare este format din doi condensatori de tip Y si unul de tip X (cu rezistenta de descarcare) direct pe mufa IEC, continuat direct pe PCB cu o bobina de ferita pe fir, 2 capacitori X si doua bobine. As fi preferat un IC de descarcare in loc de rezistenta

Toti condensatorii electrolitici folositi sunt certificati pentru a functiona la o temperatura de 105 oC, de provenienta japoneza si taiwaneza: Teapo 390uF / 420V in primar si ChengX in secundar. Putem vedea pe PCB-ul DC-DC condensatori solizi polimerici de la NJCon, un lucru imbucurator in acest segment de pret. PCB-ul are un aspect aerisit, cu radiatoare bine dimensionate, insa selectia componentelor si layout-ul ne lasa de inteles faptul ca avem de-a face cu o sursa din gama mainstream.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: