SunMoon SEL-9880 – Metodologie testare surse 2020

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, Featured Articles, in 3 November, 2020.

SunMoon meets Uni-T, GW Instek & Tektronix

 

In 2017 am fost primul si singurul site de review-uri din Romania care a trecut la testarea ATE, urmand ca in 2018 sa facem un alt pas prin achizitionarea unui tester SunMoon SEL-9880, modelul de top din gama producatorului ce putea urca pana la o incarcare de aproape 3000 W. Cum incarcarea si mentinerea sarcinii era indeplinita fara probleme de SEL-9880, cateva imbunatatiri trebuiau facute pentru o mai mare flexibilitate in conectarea sursei, precum si pentru reducerea la minim a erorilor in procesul de masurare a eficientei.

In acest scop am inlocuit voltmetrul intern cu unul extern cu precizie ridicata (Uni-T UT804), analizorul de putere integrat cu un GW Instek GPM-8212 calibrat conform normelor Renar de catre ARC Brasov, respectiv placa de conexiuni cu una construita la comanda de Enermax pentru utilizarea in laborator (poate incarca 6 rail-uri distincte si separate). Mai mult decat atat am achizitionat un osciloscop digital Tektronix TDS2002C, pentru a putea masura zgomotul tensiunilor (ripple) intr-un mod cat mai exact.

 

 

Comentarii

Un comentariu la: SunMoon SEL-9880 – Metodologie testare surse 2020

  1. Cristi a scris pe:

    Nu se poate masura nivelul de zgomot audio separat de eficienta? Adica prima data prin cablul sursei se masoara eficienta, si apoi, printr-un prelungitor, in alta incapere masurat nivelul zgomotului audio.

Lasa-ne un comentariu: