Super Flower SF-550K12XP 550W Review

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 4 February, 2015.

Super Flower SF-550K12XP 550W

 

SuperFlower este un producator ce s-a remarcat pozitiv in ultimul timp, practic majoritatea modelelor mainstream fiind bazate pe aceeasi excelenta platforma cu mici modificari.

Acum ceva timp am analizat SF-550K14XP, o sursa ce mosteneste electronica din Golden Green / Golden King dar foloseste piese cu tolerante mai mari, condensatori taiwanezi in loc de japonezi. Tot pentru a obtine un pret mai mic certificarea 80PLUS lipseste, desi sursa ar fi respectat standardul Bronze folosind o tensiune de alimentare de 220V.

Desi poarta un nume similar, sursa testata de noi astazi – SuperFlower SF-550K12XP – este cu totul alta mancare de peste. Defapt ea nici nu aparea pe site-ul producatorului pana de curand, fiind un model entry-level creat special pentru pietele emergente si compatibil doar cu standardul european de 220V.

Pentru a se putea obtine un pret minim de comercializare, SF-550K12XP este bazata pe o electronica mai veche dual-rail. Asadar asemanarea de nume cu modelul testat anterior este in principal pentru a induce cumparatorii in eroare, sursele neavand nici in clin nici in maneca una cu cealalta.

Certificarea 80PLUS lipseste si in acest caz, dar este specificata o eficienta de pana la 83.5% ce pare sa se respecte si in realitate. Din testele mele rezultatele de eficienta sunt similare cu ale unei surse certificate 80PLUS Bronze, ceea ce nu este deloc rau pentru pretul la care se comercializeaza aceasta sursa. Ramane de vazut comportamentul practic al sursei si vom vedea daca avem parte de inca un produs bun marca SuperFlower sau nu.

 

_MG_1770

 

Comentarii

10 comentarii la: Super Flower SF-550K12XP 550W Review

  1. Mihai a scris pe:

    Detin si eu aceasta sursa de aprox 1 an,duce cu brio un FX 6300/8Gb Ram/3 HDD/1SSD si un R9 270X.Nu ma asteptam sa fie asa silentioasa,intr-adevar neajunsurile(cum este si mentionat in articol),sunt in primul rand cablurile cam scurte si o singura alimentare de 6 pini pentru placa video.Este un compromis intre calitate si pret.

  2. alin a scris pe:

    Salut.
    Interesanta sursa,dar mi-am cumparat Super Flower Golden Green SF550P14XE(GX),insa nu gasesc nici un review pentru ea.aveti cumva acesta model prin birou sa-i faceti in review?
    Multumesc!

  3. Flip a scris pe:

    O privire pe:
    http://www.plugloadsolutions.com/80PlusPowerSuppliesDetail.aspx?id=68&type=2
    nu prea se gasesc toate modelele pe la noi…

  4. As dori si eu ca Alin un riview la acesta sursa Sursa Super Flower Golden Green SF-550P14XE(GX) 550W pentru ca in curand vreau sa imi iau una mai puternica si m-am gandit la asta

    as dori sa stiu ce electronica are , ce condesatori primari ,secundari este vorba si cat W maxim ar duce

  5. Radu a scris pe:

    Vreau sa va felicit pentru review, imi place ca va uitati la surse low end si mid range, pe multe alte siteuri nu gasim astfel de review-uri si imi place ca vorbiti putin si despre electronica, cate railuri are/ provenienta capacitoarelor.
    Pe viitor poate o sa puteti face si ca stim noi ce stie, si sa testati si frecventa de unda de pe liniile de 3.3v, 5v, 12v. Stiu ca necesita echipament special si ca probabil nu este ieftin, era doar o sugestie.

  6. salutare as dori si eu daca se poate un review la aceasta sursa Super Flower Golden Green SF-550P14XE(GX) 550W

  7. Ovy76 a scris pe:

    Detin si eu aceasta sursa de 2 ani si nu am avut nici o problema cu ea, ce condensatori ai recomanda si ce ar aduce in plus schimbarea lor?

    Multumesc

  8. Ovy76 a scris pe:

    Ce ar aduce in plus schimbarea condensatorilor? ai recomanda sai ai schimb?

  9. matose Post author a scris pe:

    Salutare! Condensatorii mai buni aduc o functionare mai buna a sursei (tensiune mai stabila, ripplu mai mic) precum si o fiabilitate mai buna in timp. Solutia ideala dar destul de scumpa ar fi cu condensatori electrolitici in primar (Nichicon, Nippon-Chemicon, Panasonic) si solizi in secundar. Varianta mai accesibila este sa folosesti numai condensatori electrolitici (primar si secundar). Bine, cea mai ieftina varianta e sa vinzi actuala sursa si apoi sa-ti cumperi una noua cu condensatori mai buni 🙂

  10. Robert a scris pe:

    Merge sursa asta cu un Procesor Intel Skylake, Core i5 6500 3.20GHz box, Hard disk WD Blue 1TB SATA-III 7200 RPM 64MB, Placa de baza ASRock B150A-X1,
    Placa video Palit GeForce GTX 1060 Dual 3GB DDR5 192-bit?? Adica e sigura sau sa iau una Gold certificate?

Lasa-ne un comentariu: