Super Flower SF-550K12XP 550W Review

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 4 February, 2015.

Metodologie

 

sistem_k12xp

 

Nu avem in dotare un aparat destinat testarii de surse dar in schimb am folosit o configuratie puternica, potrivita pentru a  utiliza toata puterea care poate fi furnizata de catre sursa. Procesorul Intel Core i7 4960X a fost urcat la 3.8GHz pentru primul test si urcat la 4GHz pentru cel de-al doilea, in timp ce memoriile Corsair Dominator Platinum cu capacitatea de 16GB (4x4GB) au fost tactate la 2400MHz, folosind latentele 9-12-12 1T. Placa de baza folosita a fost ASUS Rampage IV Black Edition in timp ce de racirea procesorului s-a ocupat cooler-ul Enermax LiqTech 120X.

Platforma a fost testata in regim open-air, folosind o masa de teste Dimastech Benchtable Easy v2.5. Evident, responsabila cu cel mai mare stres pentru sursa a fost placa video AMD Radeon HD 7970, ce ruleaza un BIOS care mentine placa video numai in regim 3D (profilul 2D este dezactivat). Pentru partea de CPU avem de asemenea tehnologiile EIST si C1E dezactivate, astfel explicandu-se consumurile mai mari decat ar trebui obtinute in regim de IDLE.

Am masurat consumul la priza al intregului sistem folosind un aparat Voltcraft Energy Check 3000, in timp ce tensiunile furnizate de sursa au fost monitorizate cu un multimetru Voltcraft VC-10. La ce consum ne asteptam sa avem de la un asemenea sistem acuratetea sa este destul de buna, marja de eroare intre 400 si 1400 W fiind de aproximativ 5%. Pentru a simula cat mai bine incarcarea careia sursa va trebui sa ii faca fata in utilizarea zilnica, am masurat atat consumul in IDLE cat si in LOAD.

Pentru a analiza puterea maxima pe care este capabila sa o ofere sursa, am rulat simultan FURMark 1.12 si Prime 95 Large FFT (pe 6 thread-uri pentru a mai lasa resurse de alocat si pentru FURMark), la setarile pe care le puteti vedea in tabelul de mai sus. Nu in ultimul rand, am masurat voltajul pe rail-urile de +12v si +5v, pentru a vedea diferenta intre IDLE si LOAD (ideal cat mai mica). Pentru +12v, am masurat voltajul in trei puncte (MOLEX, CPU si GPU).

La final, tinand cont de specificatiile oferite de producator, am estimat consumul real prin inmultirea consumului la priza cu un factor de eficienta cat mai apropiat de ce este aceasta sursa capabila sa ofere in IDLE (82%) cat si in LOAD (80%).

Comentarii

10 comentarii la: Super Flower SF-550K12XP 550W Review

  1. Mihai a scris pe:

    Detin si eu aceasta sursa de aprox 1 an,duce cu brio un FX 6300/8Gb Ram/3 HDD/1SSD si un R9 270X.Nu ma asteptam sa fie asa silentioasa,intr-adevar neajunsurile(cum este si mentionat in articol),sunt in primul rand cablurile cam scurte si o singura alimentare de 6 pini pentru placa video.Este un compromis intre calitate si pret.

  2. alin a scris pe:

    Salut.
    Interesanta sursa,dar mi-am cumparat Super Flower Golden Green SF550P14XE(GX),insa nu gasesc nici un review pentru ea.aveti cumva acesta model prin birou sa-i faceti in review?
    Multumesc!

  3. Flip a scris pe:

    O privire pe:
    http://www.plugloadsolutions.com/80PlusPowerSuppliesDetail.aspx?id=68&type=2
    nu prea se gasesc toate modelele pe la noi…

  4. As dori si eu ca Alin un riview la acesta sursa Sursa Super Flower Golden Green SF-550P14XE(GX) 550W pentru ca in curand vreau sa imi iau una mai puternica si m-am gandit la asta

    as dori sa stiu ce electronica are , ce condesatori primari ,secundari este vorba si cat W maxim ar duce

  5. Radu a scris pe:

    Vreau sa va felicit pentru review, imi place ca va uitati la surse low end si mid range, pe multe alte siteuri nu gasim astfel de review-uri si imi place ca vorbiti putin si despre electronica, cate railuri are/ provenienta capacitoarelor.
    Pe viitor poate o sa puteti face si ca stim noi ce stie, si sa testati si frecventa de unda de pe liniile de 3.3v, 5v, 12v. Stiu ca necesita echipament special si ca probabil nu este ieftin, era doar o sugestie.

  6. salutare as dori si eu daca se poate un review la aceasta sursa Super Flower Golden Green SF-550P14XE(GX) 550W

  7. Ovy76 a scris pe:

    Detin si eu aceasta sursa de 2 ani si nu am avut nici o problema cu ea, ce condensatori ai recomanda si ce ar aduce in plus schimbarea lor?

    Multumesc

  8. Ovy76 a scris pe:

    Ce ar aduce in plus schimbarea condensatorilor? ai recomanda sai ai schimb?

  9. matose Post author a scris pe:

    Salutare! Condensatorii mai buni aduc o functionare mai buna a sursei (tensiune mai stabila, ripplu mai mic) precum si o fiabilitate mai buna in timp. Solutia ideala dar destul de scumpa ar fi cu condensatori electrolitici in primar (Nichicon, Nippon-Chemicon, Panasonic) si solizi in secundar. Varianta mai accesibila este sa folosesti numai condensatori electrolitici (primar si secundar). Bine, cea mai ieftina varianta e sa vinzi actuala sursa si apoi sa-ti cumperi una noua cu condensatori mai buni 🙂

  10. Robert a scris pe:

    Merge sursa asta cu un Procesor Intel Skylake, Core i5 6500 3.20GHz box, Hard disk WD Blue 1TB SATA-III 7200 RPM 64MB, Placa de baza ASRock B150A-X1,
    Placa video Palit GeForce GTX 1060 Dual 3GB DDR5 192-bit?? Adica e sigura sau sa iau una Gold certificate?

Lasa-ne un comentariu: