Super Flower SF-550K14XP 550W Review
Analiza exterioara
SF-550K14XP vine intr-o cutie de carton frumos colorata, dar din pacate toate caracteristicile sunt scrise in limba chineza. Se remarca logo-ul ce la prima vedere este cel al certificarii 80PLUS Bronze, dar la o privire mai atenta remarcam ca este doar plagiat un pic :). In realitate suntem informati ca sursa are o eficienta mai mare de 85% la o incarcare de 50%.
Pachetul este unul standard, in el regasindu-se obisnuitul manual de utilizare, suruburile de prindere precum si cablul de alimentare. Aditional avem inclusa si o gentuta pentru a pastra cablurile modulare neutilizate, o aditie binevenita si apreciata mai ales pentru o sursa de buget.
Sursa propriu-zisa are un design clasic, singurele lucruri care rup monotonia sunt mufele modulare translucide de forma patrata dar si ventilatorul bleu-transparent.
Modelul testat de noi pune utilizatorului la dispozitie conectorul ATX cu 24 de pini, unul cu 4+4 pini pentru alimentarea procesorului, 2 x PCI-Express cu 6+2 pini, sase conectori SATA, patru conectori MOLEX cu 4 pini si unul pentru alimentarea unitatilor floppy-disk. Configuratia conectorilor este echilibrata pentru o sursa de 550W, putand alimenta in conditii optime orice sistem modern, bineinteles folosind o singura placa video.
Pe unul din lateralele sursei putem gasi eticheta cu specificatiile electrice, in linie cu ce ne-am fi putut astepta de la o astfel de sursa. Partea de +12v are o configuratie single-rail, capabila sa livreze 45.5A, asa ca repartizarea sarcinii nu va fi niciodata o problema. Rail-urile de +3.3 si +5v sunt cotate la 22A fiecare, si luand in considerare faptul ca in sistemele moderne principalii consumatori se alimenteaza de la +12v acestea vor fi mai mult decat suficiente.
Comentarii
O marjă de eroare de 400-1400 W e considerată bună?!
Daca ai fi citit propozitia pana la cap, nu te-ai mai fi intrebat :): “marja de eroare intre 400 si 1400 W fiind de aproximativ 5%“
Ok, mersi pentru explicaţie şi scuză-mă că m-am grăbit să comentez.
Buna ziua,
As dori cateva detalii referitoare la caracteristicile sursei, daca este cu putinta (daca mai este la indemana): nivelul de zgomot la pornire, in idle dupa o ora si in full load al unitatii / consum maxim dupa o ora, sa zicem. Am incercat sa gasesc modelul 550k14xp pe site-ul producatorului, dar cel mai aproape a fost 550k12xp (fara led?).
Intreb pentru ca am una mai micuta, SF-450P14HE, nemodulara, cu ventilator de 14 si LED. Sunt putin nemultumit de nivelul de zgomot, fiind distinct cu carcasa deschisa, peste coolerul stoc de la AMD al procesorului, chiar si in full load / start-up.
Mai intervine un aspect in discutie, daca sunteti disponibili: ce reguli de pozitionare exista ? – aspiratie din interiorul carcasei vs. aspiratie de sub carcasa / de deaspura carcasei.
Eu unul am preferat aspiratie din carcasa, pe o Zalman T2 plus, dat fiind ca este pozitionata jos si nu am inaltare de la parchet alta decat a picioruselor, si echilibrez astfel cat de cat fluxurile de ventilatie. Gresesc ?! (folosesc doua ventilatoare de la SuperFlower , de 120, pt intake prin lateral, de care sunt oarecum nemultumit ca zgomot, si inca unul Zalmann de 90 pentru exhaust spate)
In plus, are idee cineva cam care este debitul de aer ? (cred ca este acelasi ventilator, aceleasi dimensiuni, intre modelul meu si cel testat)
Salut,
Testele cerute nu intra in metodologia noastra de test, nefiind oricum relevante pentru ca pragul de la care zgomotul devine deranjant este diferit pentru fiecare om. SF-550K12XP este bazata pe alta platforma mai veche si mai slaba decat sursa testata, la fel si SF-450P14HE. Sursa testata este bazata pe o platforma derivata din modelele de varf, arhitectura single-rail LLC resonant, ventilator de 12cm cu LED (nu de 14cm) care este silentios atat in IDLE cat si in LOAD moderat.
Ca o regula generala, toate sursele Super Flower cu configuratie multi-rail pe rail-ul de +12v sunt de generatie veche si ar trebui evitate… se comporta destul de slab, adevaratul “diamant al coroanei” se afla in modelele single-rail ;).
In legatura cu aspiratia aerului pentru sursa, ar trebui tras direct din afara carcasei pentru ca astfel o alimentam cu aer mai rece. Picioarele carcasei ar trebuie sa fie suficiente pentru admisia aerului, eventual daca nu esti convins poti adauga tu niste inaltatoare suplimentare.
Numai bine,
matose
Salut, m-ar interesa mai multe detalii despre componente, mai exact despre condensatori, valori, si pana la ce temperatura sunt certificati. Mai multe detalii, in general, spre exemplu: observ ca cablurile au si mansoane termocontractabile, ce pot preveni scurtcircutari…
Multumesc.
Scuzati cacofonia de mai sus, am fost distrat! sorry.
De condensatori am zis ca sunt CapXon, rating de 105 grade C pentru primar si 85 grade C pentru secundar. Ce alte detalii mai ai nevoie (care nu se vad in poze sau sunt specificate in text)?
Vorbind de superflower , ce pareri ai despre Super Flower Atlas AT-530P12HE 530W si sursele situate ca entry level?
Nu sunt rele, dar sunt bazate pe platforme vechi care nu sunt chiar asa de grozava. As mai pune ceva in plus si as lua ceva mai bun bazat pe o platforma single-rail mai recenta, cum ar fi SF-450P14HE,SF-600A14A sau SF-500P14XPBK.
Mai pun o intrebare tot legata de SuperFlower ( asta mai degraba pt platforma mea )
Alaturi de un I5 4440 + 3 vents ( superflower x2 , titanx1 ) ce placa video ar duce cel mai bine Atlas 530w? Sa ma incumet la un gtx 770?
Foarte bine detaliat acest review! Ma bucur sa aud ca super flower fac surse bune. Matose, ce parere ai de Super Flower Golden Green SF-550P14XE(GX)? Mi-ar trebui neaparat o sursa si vreau totusi si ceva bun.
Multumesc!
Multumim pentru aprecieri! O sursa mai ieftina si mai buna decat ceea ce ai zis tu este SuperFlower Leadex Gold 650W. Daca preferi ceva mai accesibil sursele din seria Golden Green sau Golden King s-au dovedit a fi excelente din toate punctele de vedere. Multa bafta!
unde gasesc ghidul de instalare pentruSuper Flower SF-550K14XP 550W ?
Pingback: NEWS - Surse - Pagina 69
Pingback: Alegere sursa (PSU)
Cele mai recente stiri
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Computex 2024 – Sharkoon
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ASRock
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – EKWB
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – G.Skill
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ID-Cooling
Scris in 11 June, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube