Intel NUC (DC3217BY) Review

Scris de: , in categoria: Diverse, in 26 February, 2013.

Specificatii

 

NUC-ul primit la test este cea mai performanta varianta disponibila la Intel pe site. Inima acestui mini sistem este o placa de baza bazata pe chipset-ul Intel QS77 ce masoara doar 10.5cmx10.5cm dupa cum veti vedea pe pozele din paginile urmatoare. Procesorul este un Core i3-3217U ce are un TDP de doar 17W fiind dotat cu 2 nuclee si Hyper Threading. Acesta nu beneficiaza de Turbo Boost precum fratii sai mai mari, functionand la o frecventa maxima de 1.8GHz.

Fiind vandut ca un barebone, NUC-ul de la Intel nu este echipat cu memorie, SSD sau placa de retea Wi-Fi. Pentru memorie si SSD am apelat la prietenii nostrii de la Kingston care ne-au furnizat un kit 2x2GB DDR3-1600 CL9 si un SSD mSATA de 64GB. Pentru placa de retea am apelat la un AzureWave AW-NB111H ce are atat conectivitate 802.11a/b/g/n cat si Bluetooth 4.0 conectata direct la antenele cu care vine dotat NUC-ul din fabrica.

 

sistem

 

In final, inainte sa trecem la constructie si dotari, propun sa lecturati lista completa a specificatiilor lui DC3217BY:

 

specs

 

Comentarii

17 comentarii la: Intel NUC (DC3217BY) Review

  1. mihai a scris pe:

    Eu nu inteleg de ce nu urca toate aceste componente pe un monitor led au si spatiu mai mare costul se reduce reciremult mai buna …

  2. Monstru a scris pe:

    Platforma poate fi incorporata cu siguranta in monitor.

  3. mihai a scris pe:

    Un “padfone” ar fi o idee foarte buna.

  4. Și eu am fost încântat de NUC-ul pe care l-am testat. Dacă avea și al meu USB 3.0 și culoare roșie, sigur nu mai mă lăsa soția să-l înapoiez 🙂
    Review-ul meu este aici:
    http://cojo.ro/review/maguay-officepower-nuc-cel-mai-mic-sistem-desktop-de-birou/

  5. @Mihai Tu ai dat 4000-5000 lei pe un monitor LED de 40″ cu NUC incorporat?

  6. Remus a scris pe:

    @Mihai: tu ai schimba și panoul LCD/LED/whatever doar pentru că vrei un procesor mai puternic?

  7. kwisatz a scris pe:

    Prefer, fara a face reclama, un ASRock Vision HT 321 care, intr-o carcasa putin mai mare, ofera mai mult si mai multe decat acest NUC de la Intel, cum ar fi: core i5, Blu-Ray combo, wi-fi si RJ45, conectori audio, DVI, card reader etc. Bineinteles, memorie 2x2GB DDR3 1600 MHz, grafica Intel HD4000, HDD 750GB + al doilea HDD. Si totul pentru aprox 700 USD. Prea multe compromisuri are NUC-ul pentru pretul total, fata de solutiile actuale SFF (Small Form Factor).

  8. Dragos Bostina a scris pe:

    Sunt persoane care dau mai mult pe Mac. Si nu trebuie sa fie NUC intr-un monitor. Dar m-am jucat deja cu un AIO cu placa video dedicata, upgradabila. Poti sa joci Crysis 2 si sa ai MediaCenter (poze/filme). Si daca mai are si touch, distractia e acoperita si pentru ‘aia mici’. Acum parca mai merita 4000-5000 pentru un calculator care acopera nevoile a 3 generatii intr-un ‘household’ uzual.

  9. MihaiP a scris pe:

    Buna ziua,
    Postez prima data, desi va rumaresc forumul de ceva vreme. Cateva intrebari as avea si eu, daca-mi este ingaduit:
    1. De ce ar inlocui NUC-ul laptop-urile/ultrabook-urile, dat fiind ca oricum ai nevoie de afisaj, tastatura, eventual si un mouse, orice ai face. Care este avantajul/scenariul in care utilizatorul alege NUC-ul in defavoarea unui calculator portabil (cum ar fi un ultrabook)?
    2. Degeaba are consum mic el daca il conectezi la o plasma /LED/ LCD, ca este prea mica eficienta obtinuta per total sistem, nu? Ca sa nu iau in considerare smart-tv-urile la care te uiti direct pe youtube, navighezi pe google etc.. (sa nu mai aduc aminte de voyo si altele asemenea)
    3. Ce fel de multimedia PC este acela care vine fara nici o interfata om-masina? Nici in, nici out.
    Fata de toate celelalte articole, pentru care in buna parte va multumesc de creare,nu gasesc substanta in acesta, mai mult decat in stirile de sambata dimineata. Sunt intrigat.
    Mai bine ii spunea conectivity hub. Si veneai cu niste jeansi cu taste, un stick de breloc sau direct un smartphone cu interfata thunderbolt/hdmi pe post de hdd si faceai.. ce aveai de facut.
    ps: poate asa vor arata bibliotecile peste 5-10 ani ?

  10. Monstru a scris pe:

    Bune observatii Mihai, dar iti scapa un detaliu esential – NUC-ul este o recomandare de platforma facuta de Intel. Pe baza acestei recomandari vor exista o serie intreaga de implementari de la diversi producatori. Prin urmare, nu privi neaparat acest articol ca un review al unui produs ci ca o privire aruncata in viitor.

    Ca sa iti raspund punctual la intrebari:

    1. NUC-ul nu cred ca are ca scop inlocuirea laptop-urilor. Se presupune ca ai deja un TV, iar o tastatura sau un mouse nu reprezinta cine stie ce investitie. Cupland acestea la un NUC s-ar putea totusi sa ai mai mula productivitate decat in cazul unui Ultrabook (e mult mai usor sa lucrezi in anumite programe utilizand tastatura, mouse-ul si un monitor de mari dimensiuni decat pe un Ultrabook). Nu in ultimul rand – este semnificativ mai ieftin. Dezavantajul (logic de altfel) – lipsa mobilitatii

    2. Eficienta nu este mica deloc, daca stai sa te gandesti mai bine. Iar comparatie intre un SmartTV si un NUC este similara comparatiei intre un calculator de buzunar si un Laptop… SmartTV care sa ruleze Photoshop eu unul nu prea am vazut pana acum (ma refer la aplicatia full, nu versiunea de Android care exista doar cu numele)

    3. Buna observatie, nici eu personal nu vad cu ochi buni lipsa anumitor porturi de pe acest tip de device-uri.

  11. nicu a scris pe:

    este vb de i5 sau i3 ? Ziceti de i3 si poza cu cpu-z este de i5.

  12. XBit a scris pe:

    Caramida de alimentare a jucariei e imensa. Apple a reusit la Mac Mini sa ascunda partea de alimentare in carcasa si as zice ca e un exemplu bun de urmat.

  13. Mircea Sandu a scris pe:

    Dupa cum vad eu utilizarea unui astfel de dispozitiv, ar exista 2 variante majore:
    1. Intr-un mediu Office de exemplu, unde il pui in spatele unei plasme, si ai o flexibilitate marita, in aproape toate aspectele (prezentari, work etc…)
    2. Intr-un living, il conectezi tot asa in spatele unui TV, si cu timpul o sa apara si variante mai performante, care cu siguranta v-or avea o performanta marita in aplicatii de genu Photoshop etc… Mia lucri, mai bagi un joc, si uite asa economisesti spatiu, energie, timp si respectiv bani :))

    In final, ideea mi se pare mult copiata dupa “ThinClient’uri” care se folosesc din ce in ce mai mult in mediul Corporate, dar o astfel de initiativa e binevenita din partea unui gigant, precum Intel (cine cunoaste, sigur stie de avantajele venite utilizatorului de rand, cum ar fi pretul, disponibilitatea, flexibilitatea etc… )
    Super tare review-ul, dar cred ca cei interesati de un astfel de dispozitiv, ar aprecia daca s-ar fi facut si alte teste decat cele clasice.

  14. Ciupearca a scris pe:

    eu am un smart de la philips, unul din seria 4307, e foarte puturos pe net, mai bine îmi merge pe telefon ( Xperia neo v de la sony ericsson care are cpu single core la 1Ghz) iar o astfel de NUCă chiar mi-ar prinde bine…

  15. Laurentiu a scris pe:

    @Cojo: Nici unul nu are USB3.0. Singura diferenta este intre 2xHDMI si 1xHDMI + 1xTB

  16. Monstru a scris pe:

    Nicu – raporteaza CPU-Z gresit

  17. mihai a scris pe:

    Remus nu mi se pare o revolutie sa pui in 10 cm2 o placa de baza ciuntita un proceor slab si sa zici ca face minuni , pana la urma toata treaba asta e un compromis clar de performanta.Dupa cum zice maiestru “monstru” proiectu e privit in viitor , o mai trai si o mai vedea daca este atat de realizabil.

Lasa-ne un comentariu: