Prezentare – Sharkoon Skiller SGS4
Asamblare si utilizare
Asamblarea lui Sharkoon Skiller SGS4 se face rapid si usor multumita manualului de asamblare, prezenta unei altei persoane pentru asamblare fiind optionala – merge de minune si de unul singur (dupa cum a fost si cazul meu).
Asamblarea propriu-zisa incepe cu fixarea rotilor de 75mm in baza de aluminiu, apoi introducem pistonul pe gaz si imbracamintea din plastic a acestuia. Urmatoarea faza presupune atasarea spatarul de sezut prin fixarea sa in patru suruburi, iar mai apoi aplicam si fixam cele doua capacele laterale (cu alte doua suruburi) care cuprind intreaga articulatie sezut-spatar. Pentru ca imbinarea celor doua parti sa fie posibila, mecanismul scaunului trebuie sa fie atasat de “podeaua” sezutului, iar odata ce acesta este fixat intregul ansamblu poate fi asezat pe baza de aluminiu. Ca punct de referinta, pistonul de gaz va intra in zona dedicata aflata pe mecanismul scaunului. Cei care folosesc pernitele din dotare le pot prinde acum pe scaun.
Mecanismul folosit in cazul lui Sharkoon Skiller SGS4 permite ajustarea unghiului spatarului intre 90 si 160 grade, in timp ce ajustarea sezutului se poate face intre 0 si 14 grade. Acesta din urma poate fi lasat in pozitia oscilanta sau blocat la nevoie (de regula cand lasam spatarul pe spate, pentru a nu ne rasturna).
Asa cum este normal la un scaun de peste 1200lei, manerele se pot ajusta atat pe inaltime (28.5cm – 37.5cm) cat si lateral, longitudinal sau in jurul axei, avand ceea ce marketing-ul numeste “ajustare 4D”. Inaltimea sezutului poate fi si ea reglata in functie de preferinte intre 51.5cm si 58cm – personal am gasit-o potrivita pentru a incapea sub orice birou. Spuma din care este construit sezutul are o densitate ceva mai mare decat in mod normal (60-70kg/m3). Invelisul este realizat din piele ecologica de buna calitate, forma preluata de la scaunele sport auto oferind o sustinere laterala ridicata, lombara cat si in partea superioara a spatelui.
Greutatea specificata maxima este de 150kg, iar latimea sezutului (42 x 49 cm) si a spatarului (60.5 x 87 cm) este generoasa, astfel incat chiar si persoanele pana de 2m, care au de obicei dificultati in a sta comod pe un astfel de scaun, pot lua in calcul acest model. Asadar, scaunul este comfortabil, se poate intinde orizontal pana la 160 grade si putem bloca rotile pentru un plus de stabilitate.
Cilindrul a functionat foarte bine avand suficienta forta – mecanismul folosit implica doua manete sub sezut ce realizeaza reglajul sus / jos precum si blocarea inclinarii sezutului. Pielea ecologica perforata de pe sezut impreuna cu modelul simplu al spatarului ajuta la obtinerea unui aspect elegant.
Comentarii
Niciun comentariu la: Prezentare – Sharkoon Skiller SGS4
Pingback: Prezentare – Sharkoon Skiller SGS4 | Stiri IT & C
Pingback: Prezentare – Sharkoon Skiller SGS4 - 1iT.ro - Stiri IT, noutati si tehnologie