Review – ASRock Phantom Gaming PG27F15RS1A 27″ Curved Monitor

Scris de: , in categoria: Diverse, in 6 December, 2023.

Rezultate

 

Nivelul de alb masurat este peste cel promis de producator (300 cd/m²) – in testele noastre PG27F15RS1A a obtinut 443 cd/m². Avand in vedere ca foloseste un panou VA, contrastul acestui monitor este excelent, fiind masurat de noi la 3852:1, o valoare pe care nici chiar cele mai bune panouri IPS Black nu le pot atinge (max 2000:1).

Reproducerea culorilor este si ea foarte buna, un dE mediu de 1.0 in care majoritatea sample-urilor (21 din 24) sunt sub 0.8 este excelent pentru un panou VA. Mai mult decat atat, rata de refresh maxima suportata este de 240Hz, ceea ce inseamna ca avem de-a face cu un monitor care este potrivit atat pentru gaming la cel mai inalt nivel, cat si pentru editare foto/video.

In ceea ce priveste uniformitatea putem vedea ca avem un raspuns mai slab de luminozitate pe partea stanga, in special in partea inferioara, unde ajungem la o deviatie de 18% comparativ cu ceea ce am masurat in centru. Desi aceasta deviatie nu este optima, cu luminozitatea setata la o valoare comfortabila pentru utilizarea indelungata (160 cd/m²) nu putem observa nici o diferenta cu ochiul liber.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: