Review – ASRock Phantom Gaming PG27QFT2A

Scris de: , in categoria: Diverse, in 28 May, 2024.

Concluzii

 

In urma rezultatelor obtinute, putem concluziona ca monitorul ASRock PG27QFT2A se dovedește a fi o alegere excelenta pentru o plaja de utilizatori destul de generoasa (atat gameri, cat si utilizatori profesionisti), acesta oferind un raport performanta / calitate al imaginii interesant. Cu un panou IPS de 27″, rezolutie QHD si o rata de refresh de 180Hz, PG27QFT2A reuseste sa ofere o experienta vizuala fluida si detaliata.

Suportul pentru tehnologia AMD FreeSync asigura o sincronizare perfecta intre GPU si monitor, eliminand efectele de screen tearing si stuttering. In timpul testelor, ASRock PG27QFT2A a obtinut un Delta E impresionant de 0.5, indicand o acuratete excelenta a culorilor, fapt ce il face ideal pentru jocuri, dar si pentru editare foto si video. Cu toate acestea, uniformitatea luminozitatii a prezentat unele inconsistente, mai ales in coltul din stanga jos al ecranului, unde am inregistrat o luminanta de 370 cd/m², comparativ cu 464 cd/m² in centrul imaginii. Aceasta variatie poate fi observata in scenarii cu fundal uniform, dar nu afecteaza semnificativ experienta generala de utilizare.

Designul simplu impreuna cu ergonomia adauga un plus de confort, facandu-l potrivit pentru sesiuni lungi de utilizare. De asemenea, optiunile multiple de conectivitate si meniul OSD intuitiv il fac destul de versatil si usor de folosit. Panoul de tip IPS este cunoscut pentru timpul de raspuns rapid si rata de refresh ridicata, ceea ce il recomanda pentru jocuri. Cu toate acestea, ca dezavantaj avem nivelul de negru care bate mai mult spre gri, astfel afectand contrastul general.

ASRock Phantom Gaming PG27QFT2A este un monitor care ofera performante bune, cei de la ASRock reusind sa ofere un pachet bine echilibrat ce satisface atat nevoile gamerilor, cat si pe cele ale profesionistilor din diverse domenii. Cu specificatii tehnice de varf, o rata de reimprospatare ridicata si o acuratete a culorilor remarcabila, acest monitor merita cu siguranta luat in considerare pentru orice sistem modern, asta in ciuda micilor deficiente in uniformitatea luminozitatii. Desi nu avem comunicat oficial pretul de comercializare pentru acest model, din cercetarile nostre pretul ar trebui sa fie sub 200$, ceea ce este excelent pentru ceea ce ofera. Ramane de vazut totusi pretul la care va ajunge in magazinele din tara noastra.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: