Computex 2010 – La final

Scris de: , in categoria: Editoriale, in 16 June, 2010.

Cea de-a 30-a editie a Computex-ului a fost un real succes, cifrele fiind edificatoare in acest sens. 120000 de vizitatori, 4861 de spatii de expunere ocupate de 1715 expozanti, 35000 de vizitatori din alte tari (216 la numar). Desi suprafata de expunere nu este la fel de mare ca in cazul Cebit-ului, numarul de vizitatori este cu siguranta impresionant demonstrand, la fel ca si Cebit-ul, ca expozitiile IT bine organizate se bucura de un real succes, si vor avea succes si in anii urmatori.

Nu pot sa nu compar Computex-ul cu Cebit-ul, ambele experinte fiind inca proaspete in mintea mea. Daca in cazul Cebit-ului expozitia uriasa se desfasoara in acelasi loc, cu adevarat enorm, in cazul Computex-ului lucrurile stau altfel, avand un placut specific asiatic. Computex-ul a fost impartit in doua zone de expunere, zona Taiwan World Trade Center, in jurul cladirii emblematice Taipei 101, si Nangang Exibition Hall, o cladire cu adevarat impunatoare prin suprafata, care a gazduit doua etaje de expozitie, alaturi de alte doua etaje destinate conferintelor si intalnirilor. Un alt punct fierbinte l-a constituit hotelul Grand Hyatt, in apropierea primei zone de expozitie, unde au avut loc majoritatea conferintelor importante de presa, si unde etaje intregi au fost ocupate de expozanti pentru intalniri si prezentari private in cadrul apartamentelor inchiriate pentru acest scop.

Singurul impediment l-a constituit distanta dintre cele doua zone de expozitie, impediment combatut energic de catre organizatori prin cursele regulate intre cele doua zone, care au stat la dispozitia vizitatorilor in mod gratuit. Desi transportul a fost impecabil asigurat de catre organizatori, pozitionarea expozitiei in doua spatii situate la o distanta de 15-20 de minute cu autobuzul a adaugat un factor in plus numarului si asa mare de expozanti, factor care a dus la imposibilitatea de a vizita toti expozantii pe perioada desfasurarii Computex-ului. Speram ca pe viitor,toata expozitia sa se desfasoare in acelasi loc.

.

.

Comentarii

6 comentarii la: Computex 2010 – La final

  1. Cel mai interesant mi s-a părut tablet-ul ASUS. Un echipament super practic la preț decent.

  2. Foarte interesant articolul, continuati sa postati articole de genul acesta.

  3. mult succes in ceea ce postati…ca ajuta mult si documenteaza lumea interesata de domeniul IT 😉

  4. mult succes in ceea ce postati…

  5. Cifrele sunt impresionante!! Mi-ar fi placut sa fiu acolo sa surprind “furnicarul”

  6. Mult succes in continuare !

Lasa-ne un comentariu: