Computex 2024 – Taipei, Taiwan

Scris de: , in categoria: Editoriale, in 30 May, 2024.

Computex

 

 

Acum 17 ani puneam bazele LAB501, impreuna cu o mana de nebuni pasionati, care isi doreau un site autohton care sa trateze subiectul hardware la cel mai inalt nivel, cu review-uri bine documentate, lansari la NDA si prezenta in cadrul celor mai importante evenimente de profil. Un an mai tarziu, in 2008, incepea epopeea concursurilor de overclocking live, unde am avut o prezenta extrem de activa in perioada 2008-2012, iar 2009 marca prima prezenta LAB501 la CeBIT, unul dintre targurile noastre de profil preferate.

Chiar si asa, CeBIT-ul era aproape, in Hanovra, insa noi ne doream sa ajungem in capitala hardware-ului, mai precis la Computex, Taipei, gazda celui mai important targ de profil din domeniul hardware. Si cum Taipei-ul este “putin” mai departe de Bucuresti decat Hanovra, a trebuit sa mai asteptam un an, pana in 2010, anul in care LAB501 ateriza pentru prima oara oficial in Taipei, pentru ce-a de-a 30-a editie Computex.

Au trecut 14 ani de atunci, insa va rog sa ma credeti ca senzatia pe care am avut-o cand am ajuns prima oara acolo nu ma va parasi niciodata, fiind la fel de proaspata in mintea mea chiar si acum. Iar cuvintele nu pot descrie pe deplin ce am simtit cand am vazut pentru prima data halele din Nangang, standurile producatorilor binecunoscuti, zeci de overclockeri din toata lumea pe care inainte ii cunoscusem doar online, impresionantul Taipei 101 si frumosul, dar caldurosul Taipei.

“Acasa”… acesta ar fi cuvantul care ar putea descrie cel mai bine aceasta experienta, urmat de “coplesitor”. Pentru ca este greu sa nu te simti pur si simplu coplesit in momentul in care participi pentru prima oara la Computex, dar in acelasi timp… este acasa! Iar cel de-al treilea cuvant, care cred ca este de la sine inteles, este “bucurie”. Pentru ca un pasionat hardware la Computex, este ca un copil intr-un magazin de dulciuri.

Ei bine, anii au trecut si CeBIT-ul nu mai exista, CES-ul trateaza o gama mult mai vasta de subiecte, asa cum ii spune si numele, drept urmare Computex-ul a ramas cea mai importanta expozitie de profil din lume, in special pentru pasionatii de hardware. Din acest motiv, suntem singura publicatie de profil din Romania care a incercat de fiecare data sa va tina la curent cu noutatile de la fata locului. Ca sa intelegeti mai bine ce vreau sa spun, in ultimii 15 ani am publicat peste 386 de materiale dedicate Computexului, iar anul acesta echipa LAB501 este din nou prezenta la fata locului, in Taipei, Taiwan, pentru a va tine la curent cu cele mai interesante noutati din domeniu.

Nu in ultimul rand, anul acesta marcheaza o ocazie speciala, mai precis aniversarea EHA 10 ani, drept urmare vom participa in calitate de gazde la cea de-a 10-a editie a premiilor European Hardware Awards, unde vom sarbatori asa cum se cuvine, alaturi de prieteni vechi din domeniu.

In concluzie, urmeaza o saptamana plina de noutati din domeniul hardware!

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: