GIGABYTE TweaKING – Paris, 26-28 Octombrie

Scris de: , in categoria: Editoriale, in 21 November, 2009.

TweaKING – SuperPI 32M

.

Prima etapa, SuperPI 32M a fost foarte stransa, diferenta intre primele 10 locuri fiind de 8-9 secunde. Premiul intai, si titlul de SuperPI 32M KING a fost adjudecat de echipa Cehiei, alcatuita din OBR si kamikadze. Locul al doilea a fost ocupat de echipa Belgiei (Massman si Leeghoofd), iar pe pozitia a treia s-au pozitionat cei din Lituania si Estonia (Tapakah si Jaan).

Accentul in cadrul acestei competitii a fost pus pe obtinerea unui BCLK cat mai mare si folosirea unui multiplicator cat mai mic. In al doilea rand, frecventa memoriei si latentele folosite au jucat un rol foarte important. Nu in ultimul rand, optimizarea la sange a windows-ului a fost ce-a de-a treia arma secreta folosita pentru obtinerea unor rezultate cat mai bune. Noi nu am reusit sa ne organizam cum se cuvine timpul alocat acestor trei operatiuni, insistand foarte mult asupra primelor doua etape. Astfel, mare parte din competitie am dedicat-o incercarii de a rula la 235 BCLK, performanta pe care nu am reusit-o nici noi si nici alti concurenti. In aceste conditii, am folosit combinatia 222 BCLK, multiplicator 18x pentru procesor si DDR3 2224 8-9-7-20 1N pentru memorii.

Partea hardware am reusit sa o optimizam foarte bine, insa, din pacate, am alocat prea mult timp acestor optimizari astfel incat nu am mai reusit sa optimizam si sistemul de operare in timp util. Am rulat SuperPi 32M de doua ori, prima oara fara nici un fel de optimizari hardware (9.15.xxx). Apoi am rulat benchmark-ul din nou, folosind copy-wazza, si am reusit sa mai reducem timpul cu 5 secunde (9.10.391). Acesta a fost de altfel si timpul inscris in concurs, care ne-a pozitionat pe locul 6 in aceasta proba. O a treia rulare, cu sistemul de operare ajustat corespunzator, ne-ar fi permis sa mai reducem inca 2-3 secunde din scorul final, insa, asa cum spuneam, nu am alocat corect timpul necesar fiecarei operatiuni si astfel am ratat primele locuri. Oricum, sincerele noastre felicitari castigatorilor, care au meritat pe deplin premiile.
.
TweaKING 09.

Locul 3 – Lituania si Estonia

TweaKING 10

.

Locul 2 – Belgia

TweaKING 11

.

Locul 1 – Cehia

TweaKING 12

Comentarii

3 comentarii la: GIGABYTE TweaKING – Paris, 26-28 Octombrie

  1. Epic!

  2. imi place posterul

  3. super tare faza cu gigabyte !

Lasa-ne un comentariu: