ICT 2016 – Taiwan ICT, IoT & Gaming 2016

Scris de: , in categoria: Editoriale, in 2 May, 2016.

ICT 2016

 
Cred ca nu mai reprezinta pentru nimeni un secret faptul ca Taiwan-ul este unul dintre principalii jucatori ai domeniului IT&C, sau cum le place lor sa spuna pentru a pune accentul pe interconectare – Information and Communications Technology. Evident, o asemenea pozitie nu se obtine peste noapte, iar unul dintre secretele taiwanezilor este promovarea continua a companiilor locale, atat in presa de specialitate cat si in presa generalista. Organizatia care se ocupa de acest tip de actiuni se numeste TAITRA (Taiwan External Trade Development Council) si a fost fondata in urma cu mai bine de 35 de ani (1970), avand in momentul de fata birouri in peste 60 de tari. Taipei World Trade Center, pozitionat chiar langa faimosul Taipei 101, este sediul acestei companii, iar Taiwan Excellence este programul prin care calitatea si inovatia produselor locale este recunoscuta incepand cu 1992.

Ce legatura au aceste lucruri cu noi, va veti intreba? Ei bine, in primul rand faptul ca TAITRA sunt organizatorii celui mai important targ IT&C din Asia (si cel mai important din lume, dupa parerea mea), mai precis Computex. Targ pe care il vizitam cu sfintenie an de an in cautarea celor mai interesante noutati pentru voi, cititorii nostri. In al doilea rand, faptul ca produsele care primesc distinctia Taiwan Excellence sunt un bun indicator pentru directiile in care industria se indreapta in urmatoarea perioada.

Dupa cum va amintiti, anul trecut va povesteam despre Internet of Things in urma vizitelor pe care le efectuasem la sediul mai multor companii taiwaneze. Ei bine, anul acesta IoT a ramas un subiect interesant pentru taiwanezi, insa IT-ul a recuperat din terenul pierdut in anii trecuti (cele doua se intersecteaza destul de mult totusi) iar gaming-ul este un subiect pe care multe companii incept sa il trateze la modul cel mai serios. Prin urmare, inainte de nebunia numita Computex, am dat o fuga pana in Taiwan pentru a vizita cateva companii care activeaza in domeniul IT&C, unele dintre ele punand accentul pe IoT iar altele pe gaming. Intr-o serie care va contine 9 episoade va voi povestit despre cele mai interesante lucruri pe care le-am vazut inainte de Computex.

Vom incepe cu sediul Taiwan Excellence, unde sunt expuse produsele nominalizate anul acesta…

 
TE-01

TE-02

TE-03

TE-04

TE-05

TE-06

TE-07

TE-09
 

Comentarii

2 comentarii la: ICT 2016 – Taiwan ICT, IoT & Gaming 2016

  1. Emil Alexandru Barb a scris pe:

    Carcasa aia transformers o vreau 😀

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Carcasa este absolut geniala si o sa avem si un material despre InWin. Din pacate are si un singur dezavantaj – costa undeva inspre 2000 USD

Lasa-ne un comentariu: