Interviu – Henry Kao, Vice Presedinte GIGABYTE Motherboard Business Unit

Scris de: , in categoria: Editoriale, in 14 June, 2010.

Cu ocazia Computex-ului am avut ocazia sa stam de vorba cu domnul Henry Kao, Vice Presedinte GIGABYTE Motherboard Business Unit. Am profitat de ocazie si am incercat sa aflam care este secretul din spatele succesului inregistrat de Gigabyte in vremuri de criza, care este directia in care Gigabyte se va concentra in urmatorii ani, dar si importanta pe care comunitatea de overclockeri o are pentru compania taiwaneza.

.

.

lab501: Ultimii doi ani au stat sub semnul crizei economice, industria IT fiind afectata destul de serios. Cu toate acestea, Gigabyte a reusit sa creasca si sa isi imbunatateasca pozitia pe piata. Care este secretul acestui succes in vremuri de criza?

Henry Kao: Cred ca cel mai important aspect care a dus la cresterea companiei in vremuri de criza a fost imbunatatirea calitatii produselor noastre, imbunatatirea performantei acestora, precum si recunoasterea acestei calitati la nivel mondial. Mai ales in vremuri de criza, cumparatorii vor fi mult mai atenti in privinta investitiilor, mai selectivi, fiind mult mai interesati de calitate, durabilitate si servicii post achizitie.

lab501: Marele boom al pietei IT a atins apogeul in jurul anului 2007. Situatia s-a inrautatit in anii crizei, insa, la un anumit punct, companiile din domeniu vor atinge o cifra de afaceri chiar si mai mare decat cea din 2007. Cand credeti ca Gigabyte va reusi sa intreaca nivelul atins in 2007?

Henry Kao: De fapt, noi am continuat sa crestem de la an la an, fiecare an fiind mai bun decat cel precedent. Chiar si in 2010 aceasta crestere este vizibila, astfel incat putem aprecia ca am intrecut deja nivelul atins in 2007. Datorita atentiei acordate fiecarei tehnologii noi, putem spune ca suntem lideri in inovatii, lideri in industria placilor de baza, de unde si cresterea constanta de la an la an.

lab501: Desi in acest moment divizia placi de baza este cea mai importanta divizie in cadrul Gigabyte, in ultimii ani portofoliul Gigabyte s-a extins destul de mult, ingloband o gama foarte variata de produse. Cum credeti ca va evolua proportia dintre diferitele ramuri ale Gigabyte in urmatorii 5 ani?

Henry Kao: Pentru Gigabyte, placile de baza sunt cea mai importanta ramura a activitatii, si vor ramane asa si in urmatorii ani. Cu multa vreme in urma alte companii discutau despre inlocuirea desktop-ului de catre notebook/netbook. Daca ne uitam la aceasta ramura a industriei in zilele noastre, vom vedea ca dispozitivele de genul IPad, IPhone, smartphone-urile, s.a.m.d incep incet, incet sa inlocuiasca netbook-urile. Consumatorii au nevoie sa fie in permanenta conectati, lucru pe care il pot face cu aceste dispozitive portabile, dar au in acelasi timp nevoie de un sistem de calcul puternic. Gigabyte priveste acest trend ca pe o mare oportunitate pentru piata pc-urilor desktop.

lab501: Pentru ca tot vorbeam despre inovatie, Gigabyte a fost prima companie care a introdus tehnologia USB 3.0, aceasta tehnologie bucurandu-se de o mare atentie din partea Gigabyte. Practic, in acest moment oferiti o gama completa de placi de baza dotate cu USB 3.0, de la modele entry-level la modele entuziast. Acum este randul partenerilor sa ofere produsele care pot folosi aceasta tehnologie, stick-uri USB, hard-disk-uri externe, s.a.m.d. Cand credeti ca USB 3.0 va inlocui USB 2.0?

Henry Kao: Cred ca piata dispozitivelor USB 3.0 va lua avant incepand cu a doua jumatate a acestui an, insa vor mai trece probabil 2 ani pana cand USB 3.0 va fi mai raspandit decat USB 2.0. Intel si AMD vor introduce aceasta tehnologie in chipset-urile lor in urmatorii ani, insa Gigabyte, in calitate de lider de piata in acest segment, nu poate astepta lansarea acestor chipset-uri, astfel incat noi am investit deja resurse importante in acest segment de piata, pentru a facilita introducerea si raspandirea cat mai rapida a acestui standard in piata.

lab501: In ultima vreme Gigabyte a investit constant in competitiile pentru overclockeri, iar modelele de varf, cum ar fi X58A-UD9, sunt dedicate overclockerilor, oferind o serie de functii care faciliteaza overclocking-ul. Cat de importante sunt pentru dumneavoastra placile de baza dedicate entuziastilor/overclockerilor?

Henry Kao: Acest segment de piata este foarte important pentru noi, deoarece aici putem sa diferentiem foarte clar produsele noastre in comparatie cu produsele concurentei. Overclockerii si gamerii sunt foarte importanti pentru noi, si vrem sa ne asiguram ca le punem la dispozitie cele mai noi tehnologii, urmand ca aceste tehnologii sa fie introduse ulterior in toata gama de produse, de la varf pana la baza. Introducand aceste tehnologii in toata gama de produse influentam piata placilor de baza, pentru a asigura o experienta cat mai placuta utilizatorilor de PC.

lab501: Neoficial – veti produce vreodata placi de baza desktop care nu vor avea PCB-ul albastru?

Henry Kao: Momentan nu avem in plan asa ceva.

.
Pentru cei interesati, am incarcat interviul si pe canalul nostru de YouTube, astfel incat puteti urmari mai jos toata discutia. Pentru a fi la curent cu ultimele materiale video lab501, nu uitati sa dati subscribe.

.

Comentarii

2 comentarii la: Interviu – Henry Kao, Vice Presedinte GIGABYTE Motherboard Business Unit

  1. imm da interviu frumos strict si la obiect deci din comentariu lui inteleg ca au de gand sa faca o placa de baza care va avea cea mai noua tehnologie cam asta reiese abia astept bafta si bravo pentru interviu adevarati reporteri 😉

  2. Multumim pentru informatii !

Lasa-ne un comentariu: