Prezentare – MSI MPG 321URX QD-OLED

Scris de: , in categoria: Diverse, Featured Articles, in 15 March, 2024.

Concluzii

 
MSI MPG 321URX QD-OLED este un monitor special, un monitor pentru care am schimbat colorimetrul si metodologia de teste, dar si pentru care am schimbat pentru a 4-a oara in 17 ani, monitorul de pe platforma de teste. Pentru ca, fie vorba intre noi, pot spune ca mi-am dorit acest monitor inca din prima secunda in care l-am vazut, in Taipei, in Decembrie, cu o luna inainte de lansare.

Pentru ca discutam despre o combinatie fericita intre specificatii, performante, aspect si dotari. Astfel, MSI MPG 321URX QD-OLED ofera o reproducere a culorilor fantastica, un timp de raspuns extrem de redus, cu mult sub orice vedem chiar si in cazul celor mai performante monitoare IPS de pe piata, o rata de refresh ridicata in rezolutie 4K si o imagine care te lasa pur si simplu cu gura cascata.

Da, pentru editare foto cu precizie la cel mai inalt nivel, display-urile IPS inca au avantajul. Dar pentru editare foto/video acasa, pentru filme, dar mai ales pentru gaming, MSI MPG 321URX QD-OLED este un monitor pur si simplu exceptional. Poate unul dintre cele mai impresionante monitoare pe care le-am testat pana acum.

Mai mult decat atat, cei de la MSI s-au implicat cat se poate de serios pe partea de preventie pentru burn-in, MSI OLED Care 2.0 ingloband o serie intreaga de functii avansate, al caror unic scop este prevenirea sau intarzierea aparitiei acestui fenomen. Si daca asta nu este de ajuns, atunci garantia de 3 ani pe care MSI o ofera in acest sens ar trebui sa fie. Cert este ca voi avea ocazia sa testez pe viu acest lucru, in urmatorii ani, pentru ca, nu-i asa, nu schimb eu prea des monitoarele de pe platforma de teste.

Mai mult decat atat, pe langa un panou excelent si un pachet cuprinzator si coerent de masuri de preventie, MSI ofera o conectica bogata, functie KVM, dar si functii software avansate pentru gameri, cum ar fi A.I. Vision, Smart Crosshair sau Optix Scope. Chiar si butoanele fizice pot fi programate pentru a indeplini diverse functii, daca avem nevoie de asta.

Desigur, cele mai noi tehnologii vin cu un pret pe masura, MSI MPG 321URX QD-OLED fiind comercializat in momentul de fata pentru 6169 RON in magazinele din tara noastra, un pret destul de ridicat pentru un monitor, fie el si de gaming. Cu toate acestea, daca aruncam o privire asupra monitoarelor care suporta 4K si 240Hz, lucrurile nu mai stau deloc asa, MSI MPG 321URX QD-OLED avand chiar un raport calitate / pret foarte bun in momentul de fata pentru ceea ce ofera, in conditiile in care exista si modele 4K/240Hz cu preturi cuprinse intre 7500 si 8900 RON. Mai ales ca nu toate sunt echipate cu un panou QD-OLED de ultima generatie…
 

Comentarii

6 comentarii la: Prezentare – MSI MPG 321URX QD-OLED

  1. butcher a scris pe:

    Eu am preorder la echivalentul lui de la Asus, PG32UCDM. Abia astept sa ma infing in el. Pare the best money can buy, mai ales ca problema cu fonturile pe Windows pare rezolvata.

  2. Alexandru a scris pe:

    Mult succes cu precomanda. Si eu am dat precomanda si m am saturat sa astept modelul de la asus care tot intarzie sa apara si la noi asa ca l am cumparat pe aceasta de la msi. Este foarte bun si sunt auper multumit de el.

  3. butcher a scris pe:

    @Alexandru: Mi-a venit pe 20 martie. E absolut superb (cu un subpixel mort). Vad ca asta de la MSI nu e pe stoc pe PC Garage: https://www.pcgarage.ro/monitoare-led/msi/gaming-mpg-321urx-315-inch-uhd-qd-oled-003-ms-240-hz-usb-c-hdr/

  4. Danciu Alin Alexandru a scris pe:

    Inteleg ca se poate folosi acest HDMi in locul DP-ului fara a avea acele ‘ruperi’ de ecran, DP e recomanddat atunci cand conectam si alt monitor sau inca se recomanda a se cumpara separat un cablu DP 1.4? din ce m-am informat sunt diferente intre 1.4 si 1.4a dar pe care nu il gasesc sa cumpar pe acesta din urma.

  5. Alexandru Manda a scris pe:

    Salut, nu cred ca e o asa mare problema cu acel subpixel daca nu se observa in mod normal. Si cel de la MSI e foarte bun si are acelasi ecran ca la Asus. Din ce am inteles Asus-ul
    ar avea luminozitatea un pic mai ridicata si ar fi ceva probleme cu hdr, in schimb sunt ecrane identice. Eu l-am luat de la FLAX

  6. Alexandru Manda a scris pe:

    Eu folosesc la acest monitor un cablu display port 2.1 care este compatibil, monitorul suportand doar 1.4. Sunt multumit si totul functioneaza bine.

Lasa-ne un comentariu: