Review – Lenovo IdeaCentre Y900 90DD0083RM

Scris de: , in categoria: Diverse, Featured Articles, in 14 September, 2016.

Lenovo IdeaCentre Y900

 
Segmentul enthusiast a reprezentat intotdeuna principala noastra preocupare, indiferent daca am discutat despre overclocking sau gaming. Prin urmare, am testat mereu componente high-end, de la procesoare cu multiplicator deblocat si pana la placi video dual GPU, sau mai nou Titani, de la placi de baza pentru overclocking si pana la procesoare de 1700 Euro.

Cu toate acestea, de-a lungul activitatii noastre am fost prea putin interesati de existenta sistemelor gata asamblate. In fond, marea lor majoritate erau sisteme de buget, construite pentru cei mai putin priceputi, iar sistemele “de gaming” au suferit multi ani datorita combinatiilor nefericite de procesor si placa video, datorita carcaselor de tip “Delux” imbracate in plastic frumos colorat in exterior, datorita utilizarii unor surse de o calitate indoielnica s.a.m.d. Poate si de aceea in 2008 am testat un singur sistem, in 2009 am testat doua sisteme si ne-au placut asa de mult incat in 2010 si in 2011 nu am mai testat nici unul, in 2013 am testat chiar 3 sisteme, iar in 2014 doar unul.

Asa cum am vazut insa in ultimii ani, lucrurile au inceput sa se schimbe. Sistemele “cu de toate” la 1999 RON au inceput incet, incet sa dispara, iar integratorii (fie ei e-tailer locali sau brand-uri internationale) au inceput sa construiasca sisteme de gaming de calitate, unde fiecare componenta este aleasa cu grija, asamblarea este la inaltime si sistemele chiar arata a sisteme de gaming. Din acest motiv, anul trecut am testat 3 sisteme, iar anul acesta am testat deja pana acum 4 bestii cat se poate de interesante. De la 7 sisteme in 6 ani la 7 sisteme in (aproape) 2 ani… parca s-a schimbat ceva, nu-i asa?

Integratorii locali, cum ar fi PCGarage, au inceput sa trimita la test sisteme construite cu simt de raspundere, iar brand-urile mari, cum ar fi Lenovo sau Acer, au inceput sa acorde o atentie sportita acestui segment. Prin urmare, astazi vom arunca o privire asupra celui de-al 5-lea sistem testat anul acesta, mai precis Lenovo IdeaCentre Y900. Daca o sa imi spuneti ca am testat deja IdeaCentre Y900, o sa va spun ca aveti dreptate. Asa este, am testat versiunea 90DD002MRI in primavara acestui an. Doar ca atunci nu eram 100% multumit de modul in care a fost configurat sistemul de 7000 RON, cu GTX 970 si Core i7 6700K, 8GB RAM si fara SSD.

Prin urmare, desi discutam despre aceeasi platforma, astazi vom analiza o versiune de IdeaCentre Y900 (90DD0083RM) mai costisitoare, dar configurata pe gustul meu. Si cel mai important? Dotata cu Pascal… gloriosul Pascal… placa video a anului. Suna bine? Haideti sa vedem despre ce este vorba.
 
intro

Comentarii

Un comentariu la: Review – Lenovo IdeaCentre Y900 90DD0083RM

 1. BebeX a scris pe:

  De ce nimeni nu spune ca windows 10 nu e compatibil cu realtek ethernet??? Eu detin acest pc si folosesc un windows 10 enterprise si pana acum nu am reusit sa trec prin fibra de 1gb de 260mb/s in nici un browser…

  Folosesc internet de la rds si un router testat pe mai multe platforme si functioneaza la capacitatea lui maxima.. (am incercat si pe direct si la fel nu sare de 260mb/s..
  In Utorrent la fel cu 26mb/s maxim..

  Daca cineva stie sau a rezolvat treaba cu drive-ul de la placa de retea pls call me..

  In rest pot spune ca e o bomba de gaming pentru toate jocurile actuale si cele viitoare!

Lasa-ne un comentariu: