Doua kituri Kingston HyperX 3x1GB DDR3 2000MHz testate

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 1 July, 2009.

Ventilatoarele sunt destul de silentioase, insa pentru o utilizare zilnica intr-un sistem silent este nevoie de un fan controller pentru setarea voltajului in jurul valorii de 7V. Inchei cu o poza artistica:

.

Configuratia sistemului de test:

CPU: Intel Core i7 920 C0 + Scythe Mugen 2
MB: Gigabyte GA-EX58 UD4P
VGA: HIS X1600 PRO
HDD: Western Digital 250GB 16MB cache
PSU: CoolerMaster Real Power Pro 1250W

In cazul testarii capacitatilor de overclocking ale unui kit de memorie trichannel voltajul aplicat controller-ului de memorie (vQPI) joaca un rol deosebit de important in atingerea unor frecvente cat mai ridicate. In cazul nostru, acesta a fost setat la valoarea de 1.55v, valoare optima pentru acest exemplar de procesor. De asemenea, divizorul folosit a fost 2:12 sau 2:10 in functie de situatie. Trebuie retinut totusi faptul ca pe aceasta placa de baza divizorul 2:10 limiteaza capacitatea de overclocking a memoriei odata depasita valoarea de 190MHz pentru bclock.

Inainte de testele propriu-zise ma simt dator in a face cateva consideratii referitoare la frecventa maxima a memoriei si la importanta uncore-ului asupra acesteia. Frecventa uncore-ului este frecventa controller-ului de memorie integrat in procesor si valoarea minima pe care o poate lua este dublul frecventei memoriei. Majoritatea procesoarelor Core i7 pot atinge frecvente ale uncore-ului de aproximativ 4200MHz-4400MHz (in functie de exemplar, placa de baza, etc), folosind racirea pe aer. Asta s-ar traduce printr-o frecventa maxima a memoriei de 2100MHz-2200Mhz. Asadar, in cazul testarii in conditii cat mai apropiate de realitate (procesorul fiind racit pe aer) nu trebuie urmarita neaparat frecventa maxima atinsa, cat latentele obtinute (folosind un voltaj rezonabil) la o anumita frecventa (de exemplu 2000MHz). Fac aceasta afirmatie deoarece frecventa maxima, in cazul kiturilor de memorie capabile de frecvente mai mari de 2100MHz, va fi limitata de potentialul de overclocking al controller-ului de memorie integrat in fiecare exemplar de procesor Intel Core i7. Procesorul folosit de mine a functionat stabil pana la un Uncore de 4250-4260MHz.

Comentarii

7 comentarii la: Doua kituri Kingston HyperX 3x1GB DDR3 2000MHz testate

  1. Eu am o parare foarte buna despre memoriile Kingston.

    Nu sunt foarte scumpe si merita fiecare banut. 😉

  2. Arata bine; sunt curios si cum se misca atunci cand sunt puse la incercare.

  3. fabryo, pai pentru asta e testul. 😉

  4. endluzerul a scris pe:

    dupa comentariul lui fabryo sunt 100% convins ca n-a vazut link-ul catre paginile 2, 3, 4…

    baieti, poate ar trebui sa faceti butoane mai mari, poate chiar niste gif-uri animate :)) sa le vada tot poporul :))

  5. Acum inteleg de ce ma batea la cap un prieten ! “Sa nu cumva sa iei altceva decat Kingston!” Si nu l-am ascultat…

  6. Intotdeauna memoriile Kingston si-au arata calitatea si nu au dezamagit. Mereu le-am folosit si nu au cedat la greu.

  7. da..eu zic ca-si merita banii:)

Lasa-ne un comentariu: