Game boosters – Crucial P5 Plus 1TB & 2 x Crucial 32GB DDR5-4800 CT32G48C40U5

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 20 April, 2022.

Crucial P5 Plus 1TB

 
Felicitari! Tocmai ai cumparat o platforma noua, bazata pe un procesor AMD sau Intel de ultima generatie, dupa ce ai studiat indelung problema si ai petrecut ore intregi alegand procesorul, placa video (presupunand ca ai gasit-o in stock), placa de baza, racirea, carcasa si sursa. Mai ai putin si sistemul va fi gata asamblat, iar tu te vei putea juca cele mai noi jocuri in cele mai bune conditii.

Si totusi… nu ai uitat ceva? Stiu, stiu, orice SSD NVMe ofera performante suficiente, iar memorie RAM mai poti adauga oricand si mai tarziu, nu-i asa? Ei bine, aceste afirmatii nu sunt departe de adevar. Dar in cazul in care ne dorim un sistem puternic si echilibrat, memoria si stocarea merita aceeasi atentie ca si celelalte componente.

Din fericire, daca ai optat pentru o platforma AMD exista deja sute de articole dedicate celor mai bune chip-uri de memorie DDR4 pe care le poti achizitiona in functie de scop. Avem si noi cateva pe LAB501 si sunt sigur ca le-ai citit deja.

Nu uita totusi ca ai nevoie si de un SSD NVMe PCI-E 4.0, macar pentru sistemul de operare, precum si cele mai importante aplicatii si jocuri. Am testat deja o multitudine de astfel de solutii, iar astazi vom adauga un model interesant listei de SSD-uri NVMe PCI-E 4.0 testate. Pentru ca pana la urma, cea mai recenta platforma Intel beneficiaza de asemenea de pe urma unui astfel de SSD, la fel ca si platformele AMD.

Aici insa, lucrurile se schimba daca discutam despre RAM. Pentru ca putem opta pentru o solutie mai accesibila, alegand memorii DDR4 si o placa de baza compatibila, sau ne putem orienta inspre cea mai noua tehnologie si putem achizitiona un kit de memorii DDR5. Iar aici… disponibilitatea nu este chiar atat de ridicata, drept urmare pana acum am testat doar 4 astfel de kit-uri.

Iar toate aceste kit-uri au in comun un singur lucru – capacitatea, mai precis 32GB. Ce ne facem insa daca ne dorim mai mult? Ei bine, asta incercam sa vedem in articolul de fata, unde vom testa cel mai nou SSD PCI-E 4.0 de la Crucial, pe numele sau P5 Plus, precum si un kit de memorii DDR5 de 64GB, evident, tot de la Crucial.

 

Comentarii

Un comentariu la: Game boosters – Crucial P5 Plus 1TB & 2 x Crucial 32GB DDR5-4800 CT32G48C40U5

  1. PSS a scris pe:

    coincidenta sau nu, tocmai ce am cumparat un Crucial P5 Plus de 2TB 🙂 din pacate il tin pe PCIe 3.0 momentan pana schimb pl de baza

Lasa-ne un comentariu: