Game boosters – Crucial P5 Plus 1TB & 2 x Crucial 32GB DDR5-4800 CT32G48C40U5

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 20 April, 2022.

Concluzii

 
Si uite asa, dragii monstrului, Crucial au pensionat brand-ul Ballistix si inca o legenda din vremurile de aur se duce acolo sus, langa Abit, DFI si OCZ, unde vor ramane vesnic in amintirea celor care au crescut alaturi de Abit NF7 v2.0, DFI LanParty UT NF4 Ultra-D, OCZ DDR Booster, sau… seria Crucial Ballistix. Pentru ca in vremuri in care toti producatori afirma ca sustin overclocking-ul, prea putini o mai fac de fapt. La revedere Crucial Ballistix… la revedere prieten drag!

Si totusi… exista speranta. Pentru ca Micron si implicit Crucial nu mai produc memorii echipate cu radiatoare sau luminite… dar IC-urile au ramas aceleasi, drept urmare si potentialul ca viitoare versiuni de IC-uri Micron DDR5 sa ne uimeasca ramane destul de ridicat. Ce-i drept, in momentul de fata memoriile Micron ating frecvente mai joase decat ceea ce putem vedea in taberele HyniX sau Samsung, insa unul dintre marile avantaje este faptul ca un kit simplu, DDR4 4800, fara radiatoare, fara briz-briz-uri, merge fara probleme DDR4 5400.

Si stiu, nu este o frecventa foarte ridicata fata de ce vedem in celelalte tabere. Insa aspectul cel mai interesant, pe care intentionat l-am omis, este faptul ca discutam despre un kit de memorie de 64GB, nu despre un kit de memorie de 32GB. Cu alte cuvinte, Crucial DDR5-4800 CT32G48C40U5 64GB ofera o performanta chiar interesanta, tinand cont de faptul ca avem de-a face cu un kit cu densitate ridicata.

Ceea ce inseamna ca atat performanta in jocuri, cat si in aplicatii sensibile la memorie, va fi la inaltime. Singurul dezavantaj, in momentul de fata, este specific tehnologiilor emergente si ma refer, desigur, la pret, Crucial DDR5-4800 CT32G48C40U5 64GB fiind comercializat in Romania pentru ~2775 RON.

Pe de alta parte, Crucial P5 Plus 1TB are un pret chiar competitiv, mai precis 879 RON, oferind performante care il pozitioneaza intre prima generatie de SSD-uri NVMe PCI-E 4.0 si varfurile de gama ale momentului, cu un avantaj pe partea de durabilitate (600TBW), respectiv numar de operatii (IOPS) pe secunda.

Per total, daca tocmai ti-ai construit un PC bazat pe Alder Lake, sau, de ce nu, vrei sa te pregatesti pentru AM5 si ai nevoie de un SSD rapid dar nu exagerat de scump, respectiv de un kit de memorii DDR5 capabil cu densitate ridicata, arunca un ochi si in oferta celor de la Crucial. Produsele Crucial sunt distribuite in tara noastra de catre Asbis Romania.

 

Comentarii

Un comentariu la: Game boosters – Crucial P5 Plus 1TB & 2 x Crucial 32GB DDR5-4800 CT32G48C40U5

  1. PSS a scris pe:

    coincidenta sau nu, tocmai ce am cumparat un Crucial P5 Plus de 2TB 🙂 din pacate il tin pe PCIe 3.0 momentan pana schimb pl de baza

Lasa-ne un comentariu: