Review – ADATA Premier SP550 480GB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 29 August, 2016.

Prezentare

 

ADATA Premier SP550 este livrat intr-un pachet viu colorat, in care gasim un distantier destinat montarii SSD-ului in spatii unde este necesara o grosime de 9mm, precum si o licenta de Acronis True Image HD care poate fi descarcat de pe Internet si, bineinteles, manualul utilizatorului.
 
Prezentare-01

Prezentare-02

Prezentare-03

 

Controller-ul folosit este acelasi ca si in cazul lui Transcend SSD220S, testat de noi cu ceva timp in urma, adica Silicon Motion SM2256KAB. Acesta implementeaza o arhitectura pe 4 canale folosind un procesor RISC pe 32 biti suportand memorie NAND MLC / TLC atat in format 2D cat si 3D. Sistemul proprietar de corectie al erorilor NANDXtend impreuna cu tehnologiile de protectie a datelor incorporate, LDPC (low-density parity check) si RAID Data Recovery, ajuta la prelungirea vietii memoriei TLC folosite.

Daca tot am ajuns la acest capitol, ADATA Premier SP550 foloseste memorii TLC fabricate de SK Hynix in litografie pe 16nm, varianta de 480GB pe care am avut-o la test fiind echipata cu 8 IC-uri a cate 64GB. Pe post de buffer SSD-ul foloseste o memorie cache Samsung DDR3L-1600, in timp ce firmware-ul este mai nou si ceva mai bine optimizat decat in cazul implementarii Transcend.

 

Prezentare-04

Prezentare-05

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: