Review – ADATA XPG Gammix S10 512GB M.2 SSD

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 13 October, 2017.

Concluzii

 

ADATA XPG Gammix S10 poate fi considerat fratele mai mic al lui SX8000, intocmai ca Plextor M8Se pentru M8Pe. Analogia se opreste aici insa, pentru ca performanta aratata de M8Se in testele noastre a fost excelenta, desi este un SSD cu memorie TLC asa cum este si Gammix S10. Se pare ca SM2260 sufera ceva mai mult ca alte controllere atunci cand este imperecheat cu memorii TLC, asadar in opinia mea pretul este doar putin mai mic, in timp ce performanta scade semnificativ.

Am apreciat faptul ca nu am mai avut probleme cu temperatura acestui SSD, totusi daca ar fi sa recomand un SSD NVMe nu sunt foarte sigur ca as recomanda ceva bazat pe controller Silicon Motion. Numeroasele probleme de firmware, temperatura si fiabilitate ce le-a avut SM2260 de-a lungul timpului fac ca Phison E7 si Marvel 88SS1093 sa fie in orice moment o alegere mai inspirata.

Momentan nu avem un pret pentru Romania, in schimb pe afara preturile nu reprezinta un pericol pentru competitori. Sunt destul de piperate iar performanta, dupa cum am vazut, nu este chiar atat de spectaculoasa, cel putin pentru un ochi avizat. De exemplu, momentan observam un raport bun pret / performanta in cazul Western Digital Black 512GB cu memorie TLC (identic cu Plextor M8Se) sau Patriot Hellfire M.2 480GB cu Phison E7 si memorie MLC, produse disponibile deja la noi in tara.

 

 

Comentarii

3 comentarii la: Review – ADATA XPG Gammix S10 512GB M.2 SSD

  1. Liviu a scris pe:

    Bun review , imi place ca ati punctat la final referintele de comparat si chipseturile de observat (luat in considerare) . Asa practic mai trimitem si neavizati pe site cu recomandari sa caute , iar daca nu vor sa citeasca tot articolul macar sa-si ia notite din partea finala de concluzii .

  2. matose Post author a scris pe:

    Mersi mult de aprecieri!

  3. Emil Alexandru a scris pe:

    Mi-am luat un ssd asemanator. Gammix S11 240 gb, imi sta in 53 de grade.

Lasa-ne un comentariu: