Review – Corsair Dominator Titanium First Edition 48GB DDR5 7200MHz C36

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 26 September, 2023.

 

 

Radiatoarele construite din aluminiu anodizat arata intr-un mare fel, pastrand linia de design a seriei Dominator Platinum. Asa cum era de asteptat in cazul unor memorii flagship, fiecare detaliu iti da de inteles ca nu ai dat banii degeaba. Cele 11 LED-uri Capellix RGB sunt amplasate in top-ul detasabil, al carui conector se ataseaza direct de partea superioara a PCB-ului. Pe langa contactul direct cu IC-urile, heatspreaderele sunt proiectate sa preia si caldura transmisa prin PCB, intre ele fiind amplasate pad-uri termice.

In cutia eleganta gasim cele 2 module, cat si 2 top-uri fara iluminare pe care le putem atasa pentru a imbunatati racirea, acestea avand montat central un radiator de aluminiu colorat insa in culoarea cuprului. Schimbul se poate realiza usor folosind surubelnita inclusa in pachet, pe care o putem folosi si la altceva dupa ce ne terminam treaba intrucat vine in pachet cu 3 bituri: hexagonal pentru suruburile memoriilor, unul drept si unul Philips (stea) universale. De notat ca pentru teste am folosit strict top-ul non-RGB cu un ventilator Panaflo 120mm amplasat deasupra, IC-urile DDR5 si integratul PMIC se incalzesc destul de tare atunci cand tensiunea de alimentare depaseste 1.5v.

Kitul Dominator Titanium First Edition primit la test este alcatuit din 2 module single-sided a cate 24GB pentru un total de 48GB, certificat pentru functionare la o frecventa de 7200MHz cu latente 36-46-46-116, la o tensiune de alimentare de 1.4v. Revizia 5.53.13 ne spune faptul ca aceste memorii sunt dotate cu IC-uri Hynix M-die cu densitate de 24Gb, un bin bun tinand cont de faptul ca mai avem si un profil XMP secundar certificat pentru functionarea la frecventa de 7400MHz cu latente 38-48-48-120 si aceeasi tensiune de alimentare.

 

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Corsair Dominator Titanium First Edition 48GB DDR5 7200MHz C36

  1. unsurosu a scris pe:

    1400lei pentru un kit de memorii, fie el si super prime edition, mi se pare exagerat…dar nu e ”destept” cel ce ofera ci acela care arunca cu banii pe aceste ”premium 1 editon” de cele mai multe ori bani nemunciti. interesant articol, ca de obicei, dar pretul nu e pentru oricine.

  2. matose Post author a scris pe:

    Kiturile concurente sunt pe la 1200lei la aceeasi capacitate si frecventa, prin urmare diferenta nu este foarte mare 🙂

Lasa-ne un comentariu: