Review – Corsair Dominator Titanium First Edition 48GB DDR5 7200MHz C36

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 26 September, 2023.

Concluzii

 

Corsair Dominator Titanium First Edition 48GB DDR5 7200MHz C36 este un kit la superlativ din toate punctele de vedere, de la calitatea constructiei si pana la binning-ul foarte bun al IC-urilor. Desi nu vine cu un set de specificatii iesite din comun, binning-ul acestui kit echipat cu IC-uri Hynix M-die 24Gb este unui foarte bun. De ce? In primul rand la aceeasi tensiune de alimentare gasim setat si un profil XMP secundar cu un spor de 200MHz pentru o frecventa de 7400MHz C38. Mai mult decat atat, Dominator Titanium First Edition a fost singur kit DDR5 testat pana acum unde inversarea modulelor in sloturi nu a avut nici un efect, semn ca modulele au parte de un binning identic.

Daca primul kit non-binary testat pana acum ne-a aratat frecvente impresionante, insa cu pretul relaxarii latentelor destul de tare, binning-ul foarte bun si proiectarea atenta a PCB-ului au facut ca Corsair Dominator Titanium First Edition 48GB DDR5 7200MHz C36 sa obtina rezultate comparabile mai degraba cu Hynix A-die, insa cele din urma au parte de o scalare mai buna cu voltajul. Sa obtii aproape 8900MHz cu latente 38-49-48-36 la doar 1.5v nu este de ici de colo, iar 8400MHz perfect stabil pentru utilizare zilnica cu latente 38-48-44-36 la tensiunea de alimentare default (1.4v) este greu de batut de alte module echipate cu Hynix M-die 24Gb.

Nu avem un pret de comercializare oficial pentru editiile special First Edition ale kiturilor Dominator Titanium, acestea pot fi achizitionate exclusiv prin intermediul site-ului Corsair insa stocurile sunt deja epuizate la anumite modele, semn ca interesul a fost ridicat pentru aceasta lansare. La o cautare rapida prin magazine, modelul testat de noi in varianta non-First Edition poate fi gasit pentru aproximativ 1400lei, un pret mai mare cu aproximativ 200lei decat cel al competitorilor. Avand in vedere segmentul premium din care face parte, calitatea constructiei si rezultatele in overclocking obtinute de noi pretul mai ridicat este destul de usor de justificat.

In viitor vom vedea mai multe variante de top-uri pentru memoriile Dominator Titanium, insa depinde destul de mult si de reactia publicului la acest concept de top modular introdus de Corsair odata cu noua gama de memorii. Am auzit inclusiv de un container pentru azot lichid sau de catre proiecte pentru printare 3D puse la dispozitia publicului, insa vom vedea pe parcurs cum se aseaza lucrurile. Corsair Dominator Titanium First Edition 48GB DDR5 7200MHz C36 este un kit cu adevarat high-end, iar bundle-ul suplimentar livrat cu modele First Edition complimenteaza perfect conceptul celor de la Corsair, prin urmare daca mai prindeti unul va recomand achizitionarea lui pentru a avea experienta completa.

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Corsair Dominator Titanium First Edition 48GB DDR5 7200MHz C36

  1. unsurosu a scris pe:

    1400lei pentru un kit de memorii, fie el si super prime edition, mi se pare exagerat…dar nu e ”destept” cel ce ofera ci acela care arunca cu banii pe aceste ”premium 1 editon” de cele mai multe ori bani nemunciti. interesant articol, ca de obicei, dar pretul nu e pentru oricine.

  2. matose Post author a scris pe:

    Kiturile concurente sunt pe la 1200lei la aceeasi capacitate si frecventa, prin urmare diferenta nu este foarte mare 🙂

Lasa-ne un comentariu: