Review – Corsair Dominator Titanium First Edition 48GB DDR5 7200MHz C36

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 26 September, 2023.

iCUE 5

 

Software-ul de configurare al dispozitivelor Corsair se numeste iCUE, important atat pentru iluminare, cat si pentru setarea parametrilor pentru periferice. Prin intermediul software-ului putem face update de firmware, respectiv seta configuratia si orientarea modulelor pentru a putea calibra mai bine efectele de iluminare. Cele 11 LED-uri Capellix RGB pot fi configurate individual, astfel incat putem crea layere de iluminare (ca niste masti) pe care le putem suprapune pentru a obtine un efect deosebit.

De remarcat faptul ca odata cu introducerea tehnologiei DDR5, care are nevoie de un PMIC on-board pentru setarea voltajelor secundare necesare, putem monitoriza si temperatura fiecarui modul, setarea de alarme fiind de asemenea posibila. In tab-ul Cooling din iCUE avem la dispozitie informatii suplimentare precum tensiunile aplicate (VDD, VDDQ, VPP), cat si puterea totala consumata de module. In tab-ul Performance Manager putem defini un nou profil XMP custom pentru memoriile Dominator Titanium, insa pentru a-l putea aplica avem nevoie de o placa de baza Gigabyte sau ASRock, prin urmare nu am putut testa acest aspect.

 

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Corsair Dominator Titanium First Edition 48GB DDR5 7200MHz C36

  1. unsurosu a scris pe:

    1400lei pentru un kit de memorii, fie el si super prime edition, mi se pare exagerat…dar nu e ”destept” cel ce ofera ci acela care arunca cu banii pe aceste ”premium 1 editon” de cele mai multe ori bani nemunciti. interesant articol, ca de obicei, dar pretul nu e pentru oricine.

  2. matose Post author a scris pe:

    Kiturile concurente sunt pe la 1200lei la aceeasi capacitate si frecventa, prin urmare diferenta nu este foarte mare 🙂

Lasa-ne un comentariu: