Review – Corsair Vengeance RGB 32GB 3000MHz CL15

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 28 April, 2017.

 

 

Atat ambalajul cat si design-ul modulelelor de memorie arata la fel ca in cazul modelului Vengeance LED, modulele cu iluminare fixa. Desi modulele RGB sunt de regula tactate ceva mai jos decat modulele fara iluminare, seria Vengeance RGB porneste de la 2666MHz urcand pana la 3466MHz. Testul nostru de astazi se va concentra pe modelul de mijloc al acestei familii, mai exact pe kitul quad-channel 32GB tactat din fabrica la 3000MHz CL15.

Din punct de vedere tehnic solutia de iluminare RGB implementata de Corsair este destul de avansata, amplasarea oblica a LED-urilor impreuna cu grosimea mare a dispersorului permitand o iluminare difuza si uniforma pe toata suprafata. Controller-ul folosit este PIC16F, acesta fiind programabil prin SMBus, in timp ce memoria integrata ii permite sa pastreze setarile pana in momentul cand acestea sunt rescrise (din OS, prin intermediul software-ului). Corsair Link ne permite sa schimbam atat modul de iluminare (static, color pulse, color shift si rainbow) cat si culoarea dorita.

Din fabrica, folosind profilul XMP 2.0, avem setate latente 15-17-17-35 2T cu un voltaj de 1.35v si o frecventa de 3000MHz. Dupa revizia 4.31 inscriptionata pe module ar trebui sa avem de-a face cu IC-uri Samsung B-die, dar scotand radiatoarele vedem ca avem de-a face cu IC-uri Hynix rebranduite. Am confirmare de la Corsair ca toate kituri Vengeance RGB din retail au IC-uri Hynix, probabil versiunea este trecuta gresit pe sample-ul meu. In ceea ce priveste overclocking-ul nu ar trebui sa avem asteptari prea mari avand in vedere complexitatea PCB-ului dar si chipurile folosite.

 

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Corsair Vengeance RGB 32GB 3000MHz CL15

  1. grrr a scris pe:

    AGESA din Mai pentru Ryzen are ca focus si Hynix, printre altele.

  2. Monstru a scris pe:

    Are, dar tot nu merg Hynix-urile cum trebuie pe AM4 inca.

Lasa-ne un comentariu: