Review – Corsair Vengeance RGB 32GB 3000MHz CL15

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 28 April, 2017.

Concluzii

 

Vengeance RGBeste cu siguranta unul din cele mai spectaculoase kituri de memorie cu iluminare RGB. Spre deosebire de versiunile initiale de software ale TridentZ RGB unde am intampinat mai multe probleme, in cazul lui Vengeance RGB pot sa spun ca software-ul Corsair Link a functionat impecabil. Am apreciat in special uniformitatea si intensitatea iluminarii, singura dotare pe care as fi dorit sa o vad in plus fiind controlul intensitatii.

In ceea ce priveste overclocking-ul nu avem prea multe de spus, comportamentul este specific IC-urilor Hynix. Pornind de la frecventa default de 3000MHz CL15 am urcat cu usurinta la 3200MHz CL16 folosind toate cele 4 module, ajungand chiar la 3600MHz CL18 folosind doar 2 module. Pentru platformele Intel frecventele obtinute sunt suficiente in conditii de gaming, in schimb IC-urile Hynix folosite nu ne vor permite sa urcam mai mult de 2400 – 2666MHz pe platforma Ryzen (cel putin cu BIOS-urile actuale). Un kit Vengeance RGB compatibil AM4 va fi lansat in curand, dar cel mai probabil va fi bazat pe IC-uri Samsung B-die, singurele care functioneaza stabil peste 3000MHz cu IMC-ul procesoarelor Ryzen.

Pretul kitului Vengeance RGB cu 4 module a cate 8GB tactat la 3000MHz cu CL15 este de aproximativ 1450-1500 lei, cu 100 lei mai mult decat cel Vengeance LED (rosu, alb, albastru). Daca diferenta de la LED la RGB e de doar 6% atunci cand trecem la LPX (modelul fara iluminare) facem o economie de 30%, prin urmare trebuie sa ne gandim bine daca avem nevoie de iluminare sau nu. Daca raspunsul este da si chiar va doriti iluminare RGB customizabila, atunci Vengeance RGB pot fi o optiune demna de luat in seama.

 

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Corsair Vengeance RGB 32GB 3000MHz CL15

  1. grrr a scris pe:

    AGESA din Mai pentru Ryzen are ca focus si Hynix, printre altele.

  2. Monstru a scris pe:

    Are, dar tot nu merg Hynix-urile cum trebuie pe AM4 inca.

Lasa-ne un comentariu: