Review – Plextor M8Se 512GB M.2 NVMe SSD

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 7 August, 2017.

Ambalaj si accesorii

 

 

Avand in vedere ca modelul primit la test include numai SSD-ul M.2 propriu-zis, ambalajul in care vine M8Se este redus la minim, PCB-ul compact fiind ambalat intr-un blister de plastic invelit intr-o cutie de carton. Pe aceasta gasim informatii cu privire la model, capacitate, garantie precum si vitezele specificate pentru modelul nostru de 512GB: 2450MB/s la citire si 1000MB/s la scriere.

Sub capota

Marvell 88SS1093 este un controller puternic, cu 3 nuclee si 8 canale, fabricat in litografie de 28nm, cu suport pentru NVMe 1.1 si LDPC. Modelul de 512GB pe care il testam astazi are 1GB LPDDR3 pe post de cache, precum si doua IC-uri TLC NAND de cate 256GB, fabricate de Toshiba in litografie de 15nm.

Noi am primitversiunea M8SeGN, care nu este dotata cu radiator sau adaptor PCI-Express, asadar vom monitoriza temperatura controller-ului pentru a vedea daca trebuie sa avem grija la fluxul aerului in carcasa sau nu. Modelul M8Se(G) vine cu radiator din fabrica si este cu aproximativ 50 lei mai scump, un pret mic platit pentru linistea noastra sufleteasca.

 

 

Comentarii

4 comentarii la: Review – Plextor M8Se 512GB M.2 NVMe SSD

 1. Paul a scris pe:

  Offtopic, pe cand un review la rx vega, ca deja s-a lansat de o saptamana?

 2. Monstru a scris pe:

  Vega se lanseaza pe 14…

 3. Paul a scris pe:

  Ah ok, my bad, mersi.

 4. Artanis a scris pe:

  Care ar fi ssd-urile mai performante la o mie de lei?
  Merci!

Lasa-ne un comentariu: