Review – Plextor M8Se 512GB M.2 NVMe SSD

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 7 August, 2017.

Concluzii

 

In testele noastre, SSD-ul Plextor M8Se a dovedit o performanta solida, fiind ferit de performanta slaba asociata de regula cu memoriile TLC. Desi nu am avut parte de throttling agresiv precum in cazul SSD-ului ADATA XPG SX8000, controller-ul Marvell 88SS1093 s-a incalzit destul de tare, ajungand la temperaturi de peste 90 grade C. Prin urmare, pentru cativa lei in plus, va recomand cu caldura sa achizitionati varianta cu radiator, sau sa cumparati un heatspreader separat / placa de baza dotata cu asa ceva. Aceasta recomandare e valabila in cazul oricarui SSD NVMe M.2 cumparat, supraincalzirea fiind o problema generalizata in cazul acestor dispozitive ultra-rapide.

Plextor M8SeGN 512GB se gaseste deja in Romania si poate fi achizitionat pentru 1050 lei, in timp ce fratele sau mai mare M8PeGN 512GB costa cu doar 50 lei mai mult. PErsonal, eu as plati 50 de lei in plus pentru 5 ani de garantie (M8Se are 3 ani) si peste dublu TBW garantat, ca sa nu mai vorbim de performanta in plus la scriere (sustinuta, nu doar pe bucata de buffer SLC).

Nu ma intelegeti gresit, Plextor M8Se este un SSD performant, dar la 800-900 lei…. nu la 1050 lei unde se bate cu SSD-uri cel putin la fel de performante, unele chiar cu memorii MLC. Una peste alta, M8Se s-a comportat bine in testele noastre si poate deveni un best-buy pe segmentul entry-level / mainstream, dar numai daca va fi pozitionat corect din punct de vedere al pretului.

 

 

Comentarii

4 comentarii la: Review – Plextor M8Se 512GB M.2 NVMe SSD

 1. Paul a scris pe:

  Offtopic, pe cand un review la rx vega, ca deja s-a lansat de o saptamana?

 2. Monstru a scris pe:

  Vega se lanseaza pe 14…

 3. Paul a scris pe:

  Ah ok, my bad, mersi.

 4. Artanis a scris pe:

  Care ar fi ssd-urile mai performante la o mie de lei?
  Merci!

Lasa-ne un comentariu: