Review – Toshiba TR200 240GB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 20 October, 2017.

Concluzii

 

Cu toate ca inca nu-l putem achizitiona din magazinele din Romania, va pot spune faptul ca pretul recomandat pentru Toshiba TR200 240GB este de 89.99$. Criza de memorii flash precum si volumele inca mici de memorii 3D NAND de pe piata au facut ca pretul memoriei sa creasca destul de mult in ultimul timp. Asta inseamna ca pretul per GB in cazul SSD-ului este intr-o continua crestere, inexplicabil fiind faptul ca de multe ori putem gasi modele cu memorii MLC mai ieftina ca cele cu TLC.

Cert este faptul ca memoria TLC nu a venit cu un pret atat de mic incat sa ne faca sa putem trece peste penalizarile de performanta si durabilitate. Toshiba TR200 se comporta ca un SSD entry-level cu memorie TLC putand inlocui fara probleme pe piata TR150, acesta din urma fiind semnificativ mai scump de produs. Totusi la un MSRP de 89.99$ imi este destul de greu sa recomand acest SSD…

Din fericire se apropie Black Friday si sezonul sarbatorilor de iarna, fiind posibil sa vedem ceva oferte interesante. Este clar pentru toata lumea – controllerele DRAMless si memoriile 3D TLC sunt ceea ce trebuie pentru segmentul entry-level numai ca mai e de lucru atat la partea hardware cat si la pret, pentru ca aceasta solutie mai are mult pana sa se impuna din punct de vedere al raportului pret / performanta.

 

 

Comentarii

3 comentarii la: Review – Toshiba TR200 240GB

 1. Liviu a scris pe:

  Se stie ca Toshiba isi pozitioneaza produsele mai sus ca preturi de lansare si apoi revine cu un pret realist pentru ele. Am un Crucial MX300 275GB si pot spune ca TR200 pare sa fie mai rapid allround, dar ca pret mai sus. Memoriile TLC cred ca au fost aduse pe piata pentru capacitati, dar si pentru a maximiza profiturile companiilor. Impedimentul a fost insa adoptarea unui chipset ce penalizeaza mai putin performanta – si asta costa.

 2. matose Post author a scris pe:

  Si faptul ca ne aflam intr-un continuu shortage de memorii NAND flash, iar capacitatea de productie pentru TLC-uri nu este la nivelul la care ar trebui sa fie.

 3. Dan Caraiman a scris pe:

  acum a ajuns la 45 de Euro la oferta. Aesta este linkul cu pretul :

  https://www.notebooksbilliger.de/toshiba+tr200+series+25+240gb+sata+6gbits+ssd/incrpc/lastseen

  44,90
  inkl. MwSt.
  zzgl. Versand
  Bisheriger Preis: 59,90 Euro
  Ersparnis: 15,00 Euro (25%)

Lasa-ne un comentariu: