Review – Transcend SSD370S 256GB S-ATA III

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 23 May, 2016.

Concluzii

 
Transcend a reparat prin SSD370S toate micile probleme intalnite la lansarea seriei SSD370, beneficiind acum de o carcasa de aluminiu, memorie NAND fabricata de Micron precum si un firmware bine pus la punct. Aceasta noua iteratie a seriei SSD370 ne aduce si o memorie NAND cu o litografie mai fina, pe 16nm, iar acest lucru face ca SSD370S sa aiba un pret competitiv, un lucru vital mai ales in zona entry-level si mainstream.

Daca tot am vorbit de pret, acesta este de 389 RON pentru varianta de 256GB testata de noi ceea ce il pozitioneaza la acelasi nivel cu multe dintre SSD-urile TLC existente pe piata acum. Memoria MLC pe 16nm folosita de Transcend ar trebui sa ne ofere o siguranta a datelor (teoretica cel putin) mai mare decat cea TLC, cu o singura exceptie: V-NAND-ul pe 40nm folosit de Samsung pe 850 EVO.

Desi nu este un brand foarte cunoscut in Romania in ceea ce priveste SSD-urile, Transcend SSD370S este un produs solid, gata oricand sa se ia la tranta cu solutii similare de la A-DATA sau Kingston. Totusi, chiar daca atinge 71k IOPS in ceea ce priveste viteza de scriere 4K, SSD370S nu se poate apropia de SSD-uri cu controllere mai puternice (Phison, Marvell, Indilinx sau Samsung), acestea apropiindu-se sau chiar depasind 85k IOPS.

Cu toate acestea, gasesc performanta sa remarcabila pentru combinatia hardware folosita, bazata pe un controller Silicon Motion cu doar 4 canale si memorie NAND pe 16nm. Asteptam sa vedem produse noi de la Transcend in viitorul apropiat si poate chiar si un flagship.

 

Outro

Comentarii

Un comentariu la: Review – Transcend SSD370S 256GB S-ATA III

  1. Vasy a scris pe:

    Nu este precizat ce era mai important TBW=280TB (pentru 256GB) o caracteristica tot mai ignorata de producatori, dar de care se tine cont la garantie.

Lasa-ne un comentariu: