ICT 2016 – Transcend

Scris de: , in categoria: Stiri, in 3 May, 2016.

Transcend

 
Cu ~ 2500 de angajati si venituri de ~ 1 miliard de dolari pe an, Transcend este genul de companie binecunoscuta in Asia sau SUA si mai putin prezenta pe piata din Romania. Inca de la introducerea pe piata a stick-urilor de memorie si a card-urilor de memorie, de exemplu, cei de la Transcend au ocupat intotdeuna un loc in top 3 vendori dupa cota de piata, deobicei in urma celor de la SanDisk si Kingston. Prin urmare este destul de clar ca avem de-a face cu o companie mare, iar vizita efectuata la sediul modern si elegant din Taiwan mi-a confirmat acest lucru.

Fondata in 1988 de catre Peter Shu, compania a evoluat rapid de la primul produs JetMate si pana in prezent, trecand prin placi de baza, placi video, playere multimedia portabile, memorii pentru desktop, notebook si servere, stick-uri USB, carduri de memorie, card reader-e, camere pentru masina si accesorii pentru produsele Apple. Nu cred ca este greu de imaginat nostalgia care m-a cuprins cand, intr-o vitrina pozitionata in sala de conferinte am intalnit prieteni vechi, cum ar fi placi de baza pentru Pentium II, placi video din seriile Radeon 7000 sau 9600 Pro, memorii EDO Ram, un kit de memorii DDR 500 dotat cu IC-uri TCCD sau stick-uri USB de 32MB.

Evident, nostalgia nu a fost principalul subiect de discutie, compania explicand strategia actuala. In momentul de fata, produsele companiei sunt impartite in mai multe categorii, cum ar fi produse strategice (SSD-uri, camere pentru masina, card-reader-e), accesorii pentru Apple (memorii, stick-uri OTG, etc), card-uri de memorie, stick-uri USB, memorie (desktop, notebook, server) si produse industriale (SSD, memorii, etc). Cei de la Transcend nu sunt implicati doar in segmentul consumer, o mare parte din business aflandu-se in zona industriala, unde compania ofera solutii pentru mai multi producatori/integratori.

Am avut cateva discutii interesante legate de planurile de viitor ale companiei, existand intentia de a muta unele dintre facilitatile de productie din China in alte parti ale lumii, in special in Asia de Sud-Est. De asemenea, un alt aspect interesant a fost faptul ca in ultimii ani interesul companiei pentru piata din Romania a crescut, motiv pentru care in curand veti putea citi si un review al unui SSD Transcend pe LAB501.

Pana atunci insa, pot sa va spun ca am vizitat destul de multe companii in ultimii 10 ani, iar sediul celor de la Transcend m-a impresionat – sala de mese este uriasa si incredibil de curata, zona de relaxare include mese de biliard si mese de fusball, sala de prezentari este un veritabil cinematograf, iar membrii echipei pe care i-am cunoscut acolo au fost de asemenea la inaltime!

 
Transcend-01

Transcend-02

Transcend-03

Transcend-04

Transcend-05

Transcend-06

Transcend-07

Transcend-08

Transcend-09

Transcend-10

Transcend-11

Transcend-12

Transcend-13

Transcend-14

Transcend-15

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: