ICT 2016 – ZyXEL

Scris de: , in categoria: Stiri, in 4 May, 2016.

ZyXEL

 
ZyXEL este cea de-a doua companie de retelistica pe care am vizitat-o si evident si aici ne-au fost prezentate solutii pentru Smart Living si Internet of Things. Cu toate acestea, cei de la ZyXEL acorda o atentie sporita si telecomunicatiilor mobile, motiv pentru care am aflat cateva date interesante despre acestea. Astfel, conform predictiilor companiei, acoperirea 4G se va dubla in urmatorii 5 ani, in timp ce volumul lunar de date consumate de utilizatorii acestor retele in urmatorii 5 ani va creste de aproximativ 6 ori, de la 0.9GB/luna in 2014 si pana la 5.7GB/luna in 2019.

In aceste conditii, este lesne de inteles de ce compania se concentreaza pe oferirea unor solutii LTE pentru casa, in conditiile in care exista locuri in lume unde reteaua terestra de internet nu exista sau are performante mai slabe decat o conexiune 4G. Am avut ocazia sa vedem router-ul 4G LTE 4506, capabil de a suporta pana la 32 de conexiuni WiFi simultan. Acesta poate atinge viteze de pana la 300 Mbps pentru download si 50 Mbps pentru upload, utilizand doua antene in spectrul 802.11 ac/n/a/g/b.

WAH7706 este un router 4G portabil, capabil de aceleasi performante ca si LTE 4506, doar ca in acest caz discutam despre un router portabil, dotat cu un acumulator de 2800 mAh, care ii ofera pana la 10 ore autonomie. Daca va este greu sa va imaginati unde ar putea fi utile astfel de dispozitive in Romania, ganditi-va doar la mediul rural unde astfel de solutii ar putea aduce internet de mare viteza inaintea modernizarii infrastructurii terestre.

Incheiem aici serialul dedicat industriei ICT, IoT si Gaming in Taiwan, in speranta ca v-am oferit informatii utile si interesante. Daca v-a placut scurtul nostru serial, nu uitati ca in mai putin de o luna va vom povesti despre cele mai noi tehnologii de la Computex!
 
Zyxell-01

Zyxell-02

Zyxell-03

Zyxell-04

Zyxell-05

Zyxell-06

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: