ICT 2016 – Edimax

Scris de: , in categoria: Stiri, in 4 May, 2016.

Edimax

 
Asa cum va povesteam si in editorialul de deschidere al acestui scurt serial dedicat companiilor taiwaneze, Internet of Things reprezinta cu siguranta o prioritate pentru majoritatea companiilor, prin urmare concepte precum Smart Living sau Smart City sunt din ce in ce mai des intalnite in prezentarile companiilor. Fiind o companie care activeaza in domeniul retelisticii, cei de la Edimax sunt implicati activ in popularizarea acestui concept, atat la nivel consumer (Smart Living) cat si la nivel institutional (Smart City).

Pentru utilizatorul casnic, cei de la Edimax ofera solutii de management al consumului de curent, supraveghere a locuintei, conectivitate la internet, monitorizare a infantilor s.a.m.d. Pentru uz institutional, cei de la Edimax au creeat Edimax Air Box, o cutie de mici dimensiuni, bazata pe chipset-ul Realtek Ameba, cu ajutorul careia au dezvoltat apoi o retea de senzori pe toata suprafata Taipei-ului. Acestia colecteaza date despre temperatura, umiditate si nivelul de poluare, datele fiind stocate apoi in cloud, de unde sunt preluate si analizate de catre diverse organizatii (cum ar fi Academia Sinica).

In acest mod, oficialitatile Taipei-ului pot monitoriza nivelul de poluare din oras, identificand principalele cauze si luand masuri pentru reducerea poluarii si imbunatatirea calitatii vietii. In viitor, vom vedea probabil astfel de sisteme de monitorizare si control in majoritatea metropolelor, densitatea populatiei si poluarea reprezentand probleme din ce in ce mai mari pentru societatea moderna.
 
Edimax-01

Edimax-02

Edimax-03

Edimax-04

Edimax-05

Edimax-06

Edimax-07

Edimax-08

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: