TeamGroup Xtreem Dark 2x2GB DDR2 1066Mhz CL5

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 25 June, 2009.


Team Group este o firma necunoscuta pentru multi utilizatori din Romania, dar cu siguranta cititorii fideli Lab501 isi amintesc seriile Zeus (echipate cu binecunoscutele chipuri Winbond BH5). Infiintata in anul 1994, Team Group produce de mai bine de 15 ani produse bazate pe memorii volatile sau non-volatile.

Memoriile destinate desktop-urile sunt impartite, dupa segmentul adresat in 4 categorii: Value, Elite, Xtreem Dark si Xtreem. Kitul pe care il vom analiza astazi face parte din gama Xtreem Dark si tinteste utilizatorii care vor un kit de memorii de calitate si overclockabil dar nu vor sa cheltuiasca foarte mult pentru aceasta.

Ambalajul este clasic si are o aparitie sobra, dominata de culori inchise specifice seriei Xtreem Dark. Fiecare modul este ambalat indivizual intr-o punga antistatica iar protectia mecanica este realizata de un suport spongios. Aceasta solutie este, dupa parerea mea, mai eficienta decat atat de folositele blistere de plastic.

Comentarii

14 comentarii la: TeamGroup Xtreem Dark 2x2GB DDR2 1066Mhz CL5

  1. Cel mai bun kit de memorii 2x2GB.
    Fericit posesor!

  2. Cel mai mult imi place la producatorii memoriilor astora cum si-au ambalat produsul. Chiar iti vine sa il cumperi numai dupa cum arata.

  3. Pentru categoria lor, imi dau seama ca sunt niste memorii foarte performante.

  4. Enz0 a scris pe:

    Hmmm… inseamna ca eu ar trebui sa fiu fericit ca ai mei duc 990mhz la 2.15v 4-4-4-12 A-data Vitesta(2*1gb)cu D9 Micron si 1160mhz la 5-5-5-15 cu 2.2v astea doar pe un modest EP31-DS3L V2.1

  5. Matose Post author a scris pe:

    Cu memorii cu densitate mai mica (2x1GB) e mult mai usor de obtinut frecvente ridicate si latente stransa. La un kit de 2x2GB e mult mai greu ;)!

  6. zsarpi a scris pe:

    Neata,

    Imi poti spune cum ai reusit sa atingi frecventele acelea cu setarile 4-4-4-12 si 5-5-5-15? Ale mele nu vor nici in ruptul capului sa mearga asa de bine, dar nici nu am umblat la celelalte latente, in orice caz nu vor sa mearga 4-4-4-12 la 950mhz si 5-5-5-15 la 1140 (2.1-2.2v pe un Abit IP35)

  7. Matose Post author a scris pe:

    Salut,

    Depinde foarte mult de placa de baza pe care incerci sa realizezi OC-ul. De asemenea, combinatia de voltaje, sublatente si divizori de memorie sunt un aspect foarte important.

    Incerca sa dai mai multe detalii despre configuratie: CPU, FSB, divizor, voltaje, etc

    Numai bine,
    matose

  8. red-dog a scris pe:

    zsarpi ,la mine merg pe un maximus II formula in 960@cl4 si 1170@cl5,ambele valori stabile in orthos cu 2,15v…probabil ar merge cum au mers la matose cu multa bimbileala

  9. zsarpi a scris pe:

    red-dog, imi poti trimite sublatentele pe care le folosesti?
    Ma intereseaza tRFC, tWR, tWTR, tRRD si tRTP (singurele pe care le pot modifica in bios).
    Mersi.

  10. red-dog a scris pe:

    Nu am umblat la sublatente ,ptr oc la memori am modificat doar v-DIMM si latente

  11. zsarpi a scris pe:

    Nici eu nu am umblat, sunt puse pe Auto, dar cum a spus si Matose, fiecare placa de baza e diferita si foloseste alte sublatente (m-am uitat cu Everest si Memset sa vad ce sublatente imi pune).

  12. Din cate am observat pe acest site si din cat mai fazut pe net aceste momorii pot scoate o fregfenta foarte buna… doresc sa imi cumpar si eu cat de curand dar nu stiu pe unde pot gasi in zona Iasului asa ceva… (si cam cat costa :D)

  13. dodysher a scris pe:

    Chipurile folosite la aceste memorii sunt Micron D9, foarte frumos, felicitari pentru review!

  14. Korbin a scris pe:

    Chipurile folosite la aceste memorii sunt PSC (PowerChips); fiind kit 2×2 Gb, nu prea aveau loc sa puna Micron D9 decat daca puneau 2 PCB-uri. Oricum, la voltajele astea (si 2x2Gb), PowerChips erau foarte bune, Quimonda si ProMOS erau OK iar Elpida (cu specificatii PC2-9600 – 1200Mhz la 1,8V) erau elita (ma rog, depinde ce se dorea, scalare buna odata cu cresterea voltajului [Micron, PSC] sau o frecventa mare la voltaj stock [Elpida]).
    Pentru kit-urile dual channel 2x1Gb, cam nimic nu era mai bun decat Micron D9 fie GMH, GKX s.a.m.d. Astea ajungeau destul de frecvent la 1200+ Mhz.

    Parere personala 🙂

Lasa-ne un comentariu: