GoodRAM – tur al unei fabrici de memorii

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 16 November, 2011.

GOODRAM e in momentul de fata singura marca de memorii fabricate in Europa, asa ca atat curiozitatea cat si invitatia foarte amabila venita din partea lor ne-au facut sa calatorim tocmai pana in Polonia pentru a vedea mai indeaproape mai exact cum functioneaza o asemenea fabrica.

Marca GoodRAM e detinuta de Wilk Electronic SA, companie ce face anul acesta 20 de ani de existenta si care de 15 ani e distribuitorul numarul 1 de memorii din Polonia. Urmand succesul in distributia de memorii, din 2001 Wilk Electronic a inceput o colaborare foarte stransa cu Infineon / Qimonda, iar in 2004 au deschis fabrica de memorii in localitatea Laziska Gorne din vestul Poloniei si au lansat marca GOODRAM.

.

.

In primul an s-au vandut 400.000 de module de memorie GOODRAM, compania incepand deasemenea extinderea afacerilor sale in afara granitelor Poloniei, in urmatorul an deja 40% din produsele vandute ducandu-se la export. In 2006 Wilk Electronic au inceput si productia de USB stick-uri sub brandul GOODDRIVE, iar in 2007 au pus bazele GOODRAM Middle East cu sediul in Dubai, ce se ocupa cu distributia produselor GOODRAM si GOODDRIVE in Orientul Mijlociu si Africa.

Filosofia produselor GOODRAM e destul de simpla, fiind reflectata si in nume: nu isi doresc sa ofere cele mai bune sau cele mai ieftine produse, ci doar niste produse cinstite, care sa se achite de indatorire fara nici o grija pentru utilizator, fiind in acelasi timp si suficient de accesibile ca pret.

Comentarii

10 comentarii la: GoodRAM – tur al unei fabrici de memorii

  1. Monstru a scris pe:

    Ohoho, domnu’ Matose ce bine va sta in halat =))

  2. ferike a scris pe:

    “dincolo era mai ieftin!” 🙂

    in modul serios – foarte misto turul.

  3. Sorin a scris pe:

    Impresionant. Si daca se poate, mai prezentati si alte linii de productie din domeniul IT.

  4. Super! 🙂 Felicitări companiei pentru invitație și bravo vouă că ați fost destul de geekși să o și onorați și să faceți un review. 😀

  5. Monstru a scris pe:

    Pai…in fabrica de placi de baza si placi video am fost si v-am si povestit, in fabrica de memorii am fost…hmm….un factory tour intr-o fabrica de procesoare nu ar strica 🙂

  6. Ar fi interesant să ajungeţi la ARM sau VIA. 🙂 Avem destule informaţii despre Intel şi AMD. Ar fi interesant să vedem ce fac concurenţii, mai ales că ARM va ieşi la suprafaţă destul de bine în următorul an, iar VIA merită mai multă atenţie.

  7. florin a scris pe:

    este vreo difeneta majora intre dual channel si quad channel la memoria ram? af fi ok sa faceti un bench cu 16 gb 8×2 si 4×4 😀

  8. Un canal de memorie permite transferul unei cantităţi X de date, două canale de memorie permit de două ori mai mult trafic de date, iar 4… e logic cât. Deci comparația 16 GB dual-channel cu 16 GB quad-channel este exact ca diferența dintre cum te lovește în față un kil de pene sau un kil de fier. :)) Tot atâta greutate, dar știm bine care va fi impactul.

    Quad-channel reprezintă un avantaj major în aplicațiile care sunt mari consumatoare de RAM și e mai puţin relevant în aplicaţii care consumă puţin. De-asta momentan quad-channel e mai indicat pentru entuziaști. Însă peste aproximativ 2 ani vom avea parte de mai multe aplicații complexe și consumatoare de resurse, așa că micii consumatori de IT vor vedea și ei suport pentru 4 canale de memorie. Trebuie să recunosc că sunt oarecum dezamăgit că Ivy Bridge nu va avea controller de memorie quad-channel, deci nici cipsetul aferent – Panther Point – nu va fi mai breaz din punctul ăsta de vedere. Poate Haswell… poate nu…

  9. florin a scris pe:

    @ nicu … mersi

    astept cred un ivy bridge si 16 gb quad :d

  10. Este impresionanta linia de productie

Lasa-ne un comentariu: