GoodRAM – tur al unei fabrici de memorii
.
Urmatoarea etapa e pozitionarea componentelor si a chip-urilor de memorie pe PCB-uri, facute in serie de doua masini uimitoare, Fuji CP-732E. Prima masina se ocupa de plasarea componentelor aditionale SMD (rezistente, condensatori, chip SPD) in timp ce a doua masina plaseaza IC-urile de memorie care pot fi in format TSOP sau BGA.
.
.
Un asemenea robot de 4 tone si care consuma 10 KWh e alintat de lucratori “chip-shooter” pentru ca efectiv trage ca o mitraliera cu componente in PCB-uri, aplicand nu mai putin de 15 componente pe secunda, terminand un PCB cu o singura fata in 0.6 secunde; in mod uimitor, fiecare componenta plasata cu asemenea viteza e aliniata la o precizie deasemenea de ordinul sutimilor de milimetru. Incarcatoarele lui, asemenea unei mitraliere adevarate pe lant, sunt niste role cu banda ce ii servesc componentele prin mai multe porturi de incarcare simultan.
.
.
Asemenea performanta vine cu un cost pe masura, pe langa pretul de achizitie si consumul energetic necesitand si o racire foarte buna, motiv pentru care atunci cand nu e nevoie de performanta maxima producatorul o poate rula la viteza redusa.
Comentarii
Ohoho, domnu’ Matose ce bine va sta in halat =))
“dincolo era mai ieftin!” 🙂
in modul serios – foarte misto turul.
Impresionant. Si daca se poate, mai prezentati si alte linii de productie din domeniul IT.
Super! 🙂 Felicitări companiei pentru invitație și bravo vouă că ați fost destul de geekși să o și onorați și să faceți un review. 😀
Pai…in fabrica de placi de baza si placi video am fost si v-am si povestit, in fabrica de memorii am fost…hmm….un factory tour intr-o fabrica de procesoare nu ar strica 🙂
Ar fi interesant să ajungeţi la ARM sau VIA. 🙂 Avem destule informaţii despre Intel şi AMD. Ar fi interesant să vedem ce fac concurenţii, mai ales că ARM va ieşi la suprafaţă destul de bine în următorul an, iar VIA merită mai multă atenţie.
este vreo difeneta majora intre dual channel si quad channel la memoria ram? af fi ok sa faceti un bench cu 16 gb 8×2 si 4×4 😀
Un canal de memorie permite transferul unei cantităţi X de date, două canale de memorie permit de două ori mai mult trafic de date, iar 4… e logic cât. Deci comparația 16 GB dual-channel cu 16 GB quad-channel este exact ca diferența dintre cum te lovește în față un kil de pene sau un kil de fier. :)) Tot atâta greutate, dar știm bine care va fi impactul.
Quad-channel reprezintă un avantaj major în aplicațiile care sunt mari consumatoare de RAM și e mai puţin relevant în aplicaţii care consumă puţin. De-asta momentan quad-channel e mai indicat pentru entuziaști. Însă peste aproximativ 2 ani vom avea parte de mai multe aplicații complexe și consumatoare de resurse, așa că micii consumatori de IT vor vedea și ei suport pentru 4 canale de memorie. Trebuie să recunosc că sunt oarecum dezamăgit că Ivy Bridge nu va avea controller de memorie quad-channel, deci nici cipsetul aferent – Panther Point – nu va fi mai breaz din punctul ăsta de vedere. Poate Haswell… poate nu…
@ nicu … mersi
astept cred un ivy bridge si 16 gb quad :d
Este impresionanta linia de productie
Pingback: GoodRAM – tur al unei fabrici de memorii
Pingback: GoodRAM Iridium Pro 240GB Review - lab501
Pingback: GoodRAM Iridium Pro 240GB Review - Stiri IT & C
Pingback: GoodRAM Iridium Pro 240GB Review - 1iT.ro - Stiri IT, noutati si tehnologie
Cele mai recente stiri
CES 2025 – Lenovo
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – MSI
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ASUS
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ADATA & XPG
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – Endorfy
Scris in 9 January, 2025.
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube