GoodRAM – tur al unei fabrici de memorii
.
E gata, nu ? Nu, nu chiar. Pana acum modulele au fost testate sa aiba toate componentele lipite corect, sa aiba toate traseele in regula si sunt gata sa porneasca dupa ce a primit fiecare informatiile din SPD. Dar ce ne facem daca una din componentele lipite pe ele are un defect din fabricatie ? Ei bine, pentru a depista asta fiecare modul e instalat intr-o placa de baza si testat indelung la frecvente cu 10% mai mari decat cele default, pentru ca GoodRAM sa fie siguri ca totul e perfect functional si nu ajung pe piata produse DOA (dead on arrival) .
Nu multi producatori realizeaza aceasta testare independenta ce necesita resurse destul de mari si care adauga la pretul final al componentelor, majoritatea se multumesc sa testeze prin sondaj (1 din 10 sau 1 din 100) si daca descopera probleme sa ia tot lotul la teste mai amanuntite.
.
.
Dar nici macar asta nu ne-a impresionat asa de tare, ci faptul CUM se face aceasta testare: GoodRAM au dezvoltat un software propriu de testare a memoriilor ce ruleaza pe un server la care fiecare platforma de test e conectata, iar in momentul cand platforma de test porneste serverul initiaza o procedura de testare specifica fiecarui model de memorii (detectat pe baza SPD-ului) ce ia in calcul ce tip de chipuri au, ce densitate are si ce latente ruleaza. Daca practic au descoperit ca intr-un anume tip de test un anume tip de memorii cedeaza mai usor (remember testul 5 si testul 7 din Memtest pentru memoriile cu chip-uri Winbond BH-5 ?), atunci acestea vor rula prioritar pentru a descoperi cat mai repede problema, iar software-ul poate spune exact si ce chip fizic de pe modul este defect.
.
.
Mai mult, si pentru stick-urile USB exista asemenea platforme de test, construite in jurul unor hub-uri ce permit conectarea catorva zeci de stick-uri la un singur PC.
.
Comentarii
Ohoho, domnu’ Matose ce bine va sta in halat =))
“dincolo era mai ieftin!” 🙂
in modul serios – foarte misto turul.
Impresionant. Si daca se poate, mai prezentati si alte linii de productie din domeniul IT.
Super! 🙂 Felicitări companiei pentru invitație și bravo vouă că ați fost destul de geekși să o și onorați și să faceți un review. 😀
Pai…in fabrica de placi de baza si placi video am fost si v-am si povestit, in fabrica de memorii am fost…hmm….un factory tour intr-o fabrica de procesoare nu ar strica 🙂
Ar fi interesant să ajungeţi la ARM sau VIA. 🙂 Avem destule informaţii despre Intel şi AMD. Ar fi interesant să vedem ce fac concurenţii, mai ales că ARM va ieşi la suprafaţă destul de bine în următorul an, iar VIA merită mai multă atenţie.
este vreo difeneta majora intre dual channel si quad channel la memoria ram? af fi ok sa faceti un bench cu 16 gb 8×2 si 4×4 😀
Un canal de memorie permite transferul unei cantităţi X de date, două canale de memorie permit de două ori mai mult trafic de date, iar 4… e logic cât. Deci comparația 16 GB dual-channel cu 16 GB quad-channel este exact ca diferența dintre cum te lovește în față un kil de pene sau un kil de fier. :)) Tot atâta greutate, dar știm bine care va fi impactul.
Quad-channel reprezintă un avantaj major în aplicațiile care sunt mari consumatoare de RAM și e mai puţin relevant în aplicaţii care consumă puţin. De-asta momentan quad-channel e mai indicat pentru entuziaști. Însă peste aproximativ 2 ani vom avea parte de mai multe aplicații complexe și consumatoare de resurse, așa că micii consumatori de IT vor vedea și ei suport pentru 4 canale de memorie. Trebuie să recunosc că sunt oarecum dezamăgit că Ivy Bridge nu va avea controller de memorie quad-channel, deci nici cipsetul aferent – Panther Point – nu va fi mai breaz din punctul ăsta de vedere. Poate Haswell… poate nu…
@ nicu … mersi
astept cred un ivy bridge si 16 gb quad :d
Este impresionanta linia de productie
Pingback: GoodRAM – tur al unei fabrici de memorii
Pingback: GoodRAM Iridium Pro 240GB Review - lab501
Pingback: GoodRAM Iridium Pro 240GB Review - Stiri IT & C
Pingback: GoodRAM Iridium Pro 240GB Review - 1iT.ro - Stiri IT, noutati si tehnologie
Cele mai recente stiri
CES 2025 – Lenovo
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – MSI
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ASUS
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ADATA & XPG
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – Endorfy
Scris in 9 January, 2025.
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube