GoodRAM – tur al unei fabrici de memorii
.
Ei bine nu, drumul pana la un produs finit e abia la jumatate, si e tocmai zona in care producatorul isi pune cel mai mult amprenta. Pasul 1: inspectia vizuala. Prima data cand am auzit termenul am zis ca probabil e vorba de o privire mai atenta asupra fiecarui modul pentru a observa diverse defecte fizice evidente, nu ?
.
.
Ei bine nu, precizia masinilor e mult prea bune pentru a face erori vizibile cu ochiul liber, aceasta presupune insa verificarea periodica a modulelor cu ajutorul radiografiilor cu raze X pentru a identifica eventualele lipituri reci sau daca mai multi pini sunt lipiti din cauza excesului de fludor. Daca nu apar probleme la aceasta testare prin sondaj, fiecare modul este apoi introdus rapid intr-o masina de test ce verifica instantaneu functionalitatea electrica (sa nu existe scurt-circuite sau pini neconectati) si care programeaza SPD-ul modulului cu setarile corespunzatoare.
.
Comentarii
Ohoho, domnu’ Matose ce bine va sta in halat =))
“dincolo era mai ieftin!” 🙂
in modul serios – foarte misto turul.
Impresionant. Si daca se poate, mai prezentati si alte linii de productie din domeniul IT.
Super! 🙂 Felicitări companiei pentru invitație și bravo vouă că ați fost destul de geekși să o și onorați și să faceți un review. 😀
Pai…in fabrica de placi de baza si placi video am fost si v-am si povestit, in fabrica de memorii am fost…hmm….un factory tour intr-o fabrica de procesoare nu ar strica 🙂
Ar fi interesant să ajungeţi la ARM sau VIA. 🙂 Avem destule informaţii despre Intel şi AMD. Ar fi interesant să vedem ce fac concurenţii, mai ales că ARM va ieşi la suprafaţă destul de bine în următorul an, iar VIA merită mai multă atenţie.
este vreo difeneta majora intre dual channel si quad channel la memoria ram? af fi ok sa faceti un bench cu 16 gb 8×2 si 4×4 😀
Un canal de memorie permite transferul unei cantităţi X de date, două canale de memorie permit de două ori mai mult trafic de date, iar 4… e logic cât. Deci comparația 16 GB dual-channel cu 16 GB quad-channel este exact ca diferența dintre cum te lovește în față un kil de pene sau un kil de fier. :)) Tot atâta greutate, dar știm bine care va fi impactul.
Quad-channel reprezintă un avantaj major în aplicațiile care sunt mari consumatoare de RAM și e mai puţin relevant în aplicaţii care consumă puţin. De-asta momentan quad-channel e mai indicat pentru entuziaști. Însă peste aproximativ 2 ani vom avea parte de mai multe aplicații complexe și consumatoare de resurse, așa că micii consumatori de IT vor vedea și ei suport pentru 4 canale de memorie. Trebuie să recunosc că sunt oarecum dezamăgit că Ivy Bridge nu va avea controller de memorie quad-channel, deci nici cipsetul aferent – Panther Point – nu va fi mai breaz din punctul ăsta de vedere. Poate Haswell… poate nu…
@ nicu … mersi
astept cred un ivy bridge si 16 gb quad :d
Este impresionanta linia de productie
Pingback: GoodRAM – tur al unei fabrici de memorii
Pingback: GoodRAM Iridium Pro 240GB Review - lab501
Pingback: GoodRAM Iridium Pro 240GB Review - Stiri IT & C
Pingback: GoodRAM Iridium Pro 240GB Review - 1iT.ro - Stiri IT, noutati si tehnologie
Cele mai recente stiri
CES 2025 – Lenovo
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – MSI
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ASUS
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – ADATA & XPG
Scris in 9 January, 2025.
CES 2025 – Endorfy
Scris in 9 January, 2025.
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube