GoodRAM Iridium Pro 240GB Review

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 7 December, 2015.

GoodRAM Iridium Pro 240GB

 

De polonezii de la GoodRAM am mai vorbit in trecut, chit ca a fost vorba de memorii, SSD-uri, stick-uri USB sau chiar un tur al unei fabrici de memorii. Astazi ne vom ocupa de un SSD lansat acum cateva luni, ce tinteste segmentul high-end. Seria Iridium este bazata pe controller-ul quad-core Phison PS3110-S10, varianta Pro primind un spor de performanta si fiabilitate prin echiparea cu memorie NAND Toshiba MLC A19nm. Acest lucru ii permite lui GoodRAM sa ofere o garantie de 5 ani pentru Iridium Pro.

 

specs

 

Subiectul testului nostru de astazi, adica versiunea de 240GB are viteze specificate de 560MB/s la citire si 530MB/s la scriere in timp ce transferul fisierelor 4K au specificate 100k IOPS la citire si 88k IOPS la scriere. Judecand dupa specificatii, GoodRAM Iridium Pro 240GB ar trebui sa se bata pentru coroana de cel mai rapid SSD SATA 3 dar judecand dupa controllerul Phison folosit lucrurile nu stau chiar asa.

Motivul pentru care zic asta este abundenta Phison S10 pe SSD-uri entry-level si mainstream cu NAND Async MLC (Patriot Ignite) sau chiar TLC, OCZ Trion 100 testat de noi aici fiind chiar unul dintre ele (Toshiba TC58 fiind un rebrand dupa Phison PS3110-S10). Mai mult, incercarile de folosire ale lui Phison S10 pe SSD-uri high-end nu au dat chiar rezultatele scontate, Corsair Neutron XT si HyperX Savage fiind niste modele reusite dar destul departe de a sparge topurile de performanta. Poate a reusit GoodRAM sa dezvolte un firmware si Iridium Pro face in sfarsit ca Phison S10 sa straluceasca, dar asta vom vedea numai trecand mai departe.

 

_MG_5829

 

Comentarii

2 comentarii la: GoodRAM Iridium Pro 240GB Review

  1. Cata I a scris pe:

    oare in Romania se face ceva macar cat sa intre auxiliar intr un computer

  2. doru a scris pe:

    @Cata I – banuiesc ca te referi la ceva strict hardware. Exista zvonuri cum ca telefoanele Allview sunt asamblate la Brasov. Acestea pot fi privite ca modem (auxiliar) pentru PC, sau ca unitate de stocare USB de ce nu.

    Exista cel putin o firma in Romania ce se ocupa cu verificarea cipurilor la nivel logic, acest nivel fiind printre primii pasi in crearea de cipuri si echipamente. Se mai lucreaza la uneltele folosite de ingineri in verificarea si crearea cipurilor. Bineinteles, intr-un mediu mondial foarte conectat, nu se poate atribui doar unei echipe meritul crearii si imbunatatirii unui intreg produs. Locatia finala de asamblare e mai putin importanta.

Lasa-ne un comentariu: