GoodRAM Iridium Pro 240GB Review

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 7 December, 2015.

IOMETER: Steady state

 

goodram_12h

 

Incepand cu review-ul la OCZ Vector 150, am inceput sa masuram si performanta sustinuta in cazul scrierii fisierelor 4K atunci cand avem de-a face cu SSD-uri dedicate segmentului mainstream si high-end. Pentru a testa acest lucru am folosit IOMETER pentru a realiza un test de anduranta ce a rulat 12 ore realizand scrieri aleatorii 4K masurand viteza IOPS rezultata in intervale de 20 minute.

GoodRAM Iridium Pro 240GB incepe in forta cu peste 20000 IOPS, coborand apoi brusc la 5100 IOPS pentru ca in final sa ajunga la 4600 IOPS dupa o scadere agitata, cel putin in prima parte a intervalului. Rezultatul este unul foarte bun pentru un SSD din segmentul performance, ca si comparatie va pot spune ca Plextor M6 Pro 256GB a obtinut 6600-6700 IOPS in timp ce Intel SSD 730 240GB ce are valente enterprise a obtinut 9000 IOPS.

 

IOMETER: Mixed workload

 

goodram_mixed

 

Urmatorul test a vizat masurarea performantei in regim de sarcini mixte si a fost realizat folosind acelasi IOMETER. Am testat SSD-ul cu sarcini specifice in 4 sarcini tipice: Database (67% citiri / 33% scrieri), File Server (80% citiri / 20% scrieri), Workstation (20% citiri / 80% scrieri) precum si Web Server (100% citiri).

Analizand rezultatele testelor putem vedea din nou performante foarte bune, cel mai bun rezultat fiind obtinut acolo unde avem un scenariu cu 100% citiri (Web Server) in timp ce in scenariul Workstation unde avem 80% scrieri obtinem 21k IOPS. Database si File Server returneaza rezultate similar, adica 13 – 15k IOPS.

 

Comentarii

2 comentarii la: GoodRAM Iridium Pro 240GB Review

  1. Cata I a scris pe:

    oare in Romania se face ceva macar cat sa intre auxiliar intr un computer

  2. doru a scris pe:

    @Cata I – banuiesc ca te referi la ceva strict hardware. Exista zvonuri cum ca telefoanele Allview sunt asamblate la Brasov. Acestea pot fi privite ca modem (auxiliar) pentru PC, sau ca unitate de stocare USB de ce nu.

    Exista cel putin o firma in Romania ce se ocupa cu verificarea cipurilor la nivel logic, acest nivel fiind printre primii pasi in crearea de cipuri si echipamente. Se mai lucreaza la uneltele folosite de ingineri in verificarea si crearea cipurilor. Bineinteles, intr-un mediu mondial foarte conectat, nu se poate atribui doar unei echipe meritul crearii si imbunatatirii unui intreg produs. Locatia finala de asamblare e mai putin importanta.

Lasa-ne un comentariu: