GoodRAM Iridium Pro 240GB Review

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 7 December, 2015.

Concluzii

 

GoodRAM Iridium Pro 240GB se dovedeste a fi un SSD performant, depasind ambii competitori prezenti in testul nostru de astazi (Plextor M6 Pro si OCZ Vector 180). Un capitol unde controller-ul Phison S10 ar fi trebuit sa straluceasca este performanta sustinuta, pentru acest scop avand 3 nuclee din cele 4 dedicate managementului memoriei NAND, inclusiv Garbage Collection. Dupa cum am putut vedea, performanta sustinuta este una modesta si o putem trece la capitolul de lucruri ce ar trebui imbunatatite.

Modelul testat de noi nu se gaseste in Romania dar in afara tarii poate fii achizitionat pentru aproximativ 150 euro adica acelasi pret cu care poate fi cumparat Samsung 850 Pro 256GB pe acelasi site. Cel din urma are de partea sa capacitatea mai mare (adica un pret per GB mai bun), performanta mai buna, un software de monitorizare si setare (Samsung Magician) precum si un pachet retail mai bogat.

GoodRAM Iridium Pro 240GB s-a comportat peste asteptari in testele noastre si a impresionat prin performanta precum si prin garantia de 5 ani oferita de producator. La capitolele de minusuri putem trece bundle-ul redus la minim, performanta sustinuta mediocra precum si pretul destul de ridicat ce il face necompetitiv in fata drive-urilor mai performante cum ar fi de exemplu 850 Pro de la Samsung.

 

_MG_5842

 

Comentarii

2 comentarii la: GoodRAM Iridium Pro 240GB Review

  1. Cata I a scris pe:

    oare in Romania se face ceva macar cat sa intre auxiliar intr un computer

  2. doru a scris pe:

    @Cata I – banuiesc ca te referi la ceva strict hardware. Exista zvonuri cum ca telefoanele Allview sunt asamblate la Brasov. Acestea pot fi privite ca modem (auxiliar) pentru PC, sau ca unitate de stocare USB de ce nu.

    Exista cel putin o firma in Romania ce se ocupa cu verificarea cipurilor la nivel logic, acest nivel fiind printre primii pasi in crearea de cipuri si echipamente. Se mai lucreaza la uneltele folosite de ingineri in verificarea si crearea cipurilor. Bineinteles, intr-un mediu mondial foarte conectat, nu se poate atribui doar unei echipe meritul crearii si imbunatatirii unui intreg produs. Locatia finala de asamblare e mai putin importanta.

Lasa-ne un comentariu: